Otkrivamo: Problematične “ruske veze” bliskog Kostićevog saradnika

Obavezno pročitajte

Iako ne toliko eksponiran kao neki drugi, krugu članova Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) okupljenom oko njenog predsednika Vladimira Kostića, i stavljenom u funkciju ostvarenja interesa zapadnih centara moći i samoproklamovanog “globalnog prvoborca” za demokratiju i ljudska prava Džordža Soroša, pripada i redovni član Odeljenja za matematiku, fiziku i geo-nauke SANU, penzionisani profesor Fizičkog fakulteta u Beogradu Zoran Radović. Pritom, Radovićeva pripadnost pomenutoj odnarođenoj grupaciji unutar SANU nije ideološke prirode, već je prevashodno materijalno motivisana.

- Advertisement -

Radović se devedesetih godina prošlog veka, baveći se izvozom prehrambenih proizvoda u Rusku Federaciju, povezao sa izvesnim “mutnim” ruskim poslovnim krugovima, koji su, pored uvoza hrane, bili uključeni i u kriminalne aktivnosti. Da stvar bude gora po njega, svojim poslovnim partnerima je pokušao da podvali izvozom produkata čiji sastav nije odgovarao priloženoj specifikaciji i koji su bili blizu isteka roka trajanja, računajući da to neće biti primećeno. Međutim, bilo je, nakon čega su ruski partneri Radoviću uputili niz vrlo konkretnih i opipljivih pretnji, koje su kod njega, iako mu se u stvarnosti nije dogodilo ništa osim prekida poslovne saradnje sa njima, uticale na stvaranje manije gonjenja, od koje se ni do dana današnjeg nije u potpunosti oporavio.

I iz ovog primera je evidentno da Kostiću nije strano da oko sebe okuplja ljude veoma upitnih moralnih kvaliteta, među kojima je i Radović, koji se, kako se da videti iz priloženog, nije libio da svojevremeno uspostavi poslovnu saradnju sa ruskim kriminogenim krugovima, ali ni da pokuša da ih prevari. Zbog toga je imperativ pobede zdravih patriotskih snaga, koje će pomenutu ekipu poslati na smetlište istorije, na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU još veći.

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu