OTIMAČINA OD SRPSKOG NARODA: Oteli 30 stanova, 48 placeva, uhapšeni zelenaš i njegova žena!

Obavezno pročitajte

Muškarac M. M. (40) uhapšen je u Kraljevu u nastavku akcije „Gnev“ zbog sumnje da je prao novac, dok je J. Đ. (31) uhapšena zbog pomaganja u pranju novca.

Uhapšeni muškarac se tereti da je od 2014. godine građanima iz Kragujevca i okoline tog grada pozajmljivao novac pod kamatom za koju su se usmeno dogovorili, sačinjavao ugovore o zajmu koje nije overavao kod javnog beležnika i priznanice koje je overavao kod advokata, a potom pokrenuo sudske postupke protiv osoba koje novac nisu mogle da vrate, nakon što je prethodno upisivao da im je na ruke dao znatno veći iznos.

On je, kako se sumnja, od građana koji nisu mogli da izmire dugovanja zahtevao da mu predaju nepokretnosti i na taj način je stekao 30 stanova, kuća i poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište u vrednosti od 45.854.955 dinara.

- Advertisement -

Takođe, osumnjičeni je neovlašćenim kreditiranjem građana ostvario prihode u iznosu od 51.139.984 dinara za koje nije podnosio poreske prijave, čime je oštetio budžet Srbije za više od 1,5 miliona dinara.

U pranju novca njemu je, kako se sumnja, pomagala njegova nevenčana supruga J. Đ., koja je od 2016. godine stekla, koristila i otuđila imovinu u vrednosti od 80.000 evra, iako je znala da potiče iz kriminalnih delatnosti.


Prilikom hapšenja od osumnjičenih je oduzet automobil marke „audi A8L“, dok im je na osnovu naredbi nadležnog tužilaštva zabranjeno raspolaganje nepokretnostima, uz upis zabrane u javnu knjigu, otuđenja i opterećenja i to 12 kuća, četiri stana, četiri pomoćne zgrade, poslovni prostor i 48 katastarskih parcela poljoprivrednog i građevinskog zemljišta površine 16.56.08 hektara na teritoriji Kragujevca, Knića i Topole.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu