4.3 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

OTAC PEROVIĆ Đukanović neumoran u pravljenju i produbljivanju podela, ne razume crnogorsku istoriju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

“Kao što je Crna Gora država svih njenih građana, bez obzira na njihov identitet, iako je ime naše zemlje, između ostalog i ime jedne nacije”

Perović, Foto: Savo Prelević Foto: Savo Prelević

Anticrkveni tonovi koji su se danas mogli čuti sa Kongresa jedne nominalno građanske i sekularne stranke zbunjuju ljude, svađaju braću i nanose društvenu štetu, ocijenio je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović.

On je agenciji MINA rekao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović “neumoran u pravljenju i produbljivanju podjela”.

- Advertisement -

“Nije razumio građane države čiji je predsjednik, kao što ne razumije sopstvenu crnogorsku istoriju”, poručio je Perović.

On je naveo da je Srpska pravoslavna crkva (SPC), iako ima nacionalni predznak, crkva svih vjernika bez obzira na njihovu naciju.

“Kao što je Crna Gora država svih njenih građana, bez obzira na njihov identitet, iako je ime naše zemlje, između ostalog i ime jedne nacije”, rekao je Perović.

- Advertisement -

On je poručio da SPC ima jasan i nedvosmislen kontinuitet sa crkvom iz Kraljevine Crne Gore, koja je bila i svetosavska i vidovdanska i koja je čuvala jasnu orjentaciju ka obnovi jedinstva sa Pećkom patrijaršijom, koje se i desilo i koje su podržali svi njeni svestenici, vladike i monasi.

Perović je istakao da crkvu ne zanimaju identitetske podjele, jer je ona za sve ljude dobre volje.

“Ali ovakvi anticrkveni tonovi sa Kongresa jedne nominalno građanske i sekularne stranke zbunjuju ljude, svađaju braću i nanose društvenu štetu”, zaključio je Perović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti