27.8 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

OTAC INSPEKTORA JOVIĆA: Moj sin nije umro, ubijen je!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vukosav Jović, otac pokojnog inspektora Dejana Jovića izjavio je danas da njegov sin nije umro, nego da je ubijen. Uzrok svih nevolja inspektora Dejana Jovića bila su njegova saznanja o saradnji države sa klanom Veljka Belivuka. Bio je velika smetnja Dijani Hrkalović i krugovima u policiji koji su pokušali da ga diskredituju proglašavajući ga saradnikom Škaljarskog klana.

Jović je za nedeljnik „Vreme“ kazao da ne optužuje nikoga, ali da mu nije jasno kada je i kako Dejan oboleo od korone.

– Niko od nas u kući ni od tih ljudi s kojima se sretao nije dobio koronu. On je u bolnici imao obezbeđenje sve do dva, tri dana pred smrt. Zašto, pitam se. Tražim da se još jednom ispitaju sve okolnosti pod kojima je Dejan umro. I zbog mene i zbog svih onih koji sumnjaju u zvaničnu verziju – rekao je otac Vukosav.

- Advertisement -

On navodi da je Dejan bio u stalnom sukobu s Dijanom Hrkalović.

– To su svi znali. Ipak, ja mislim da je ona bila samo izvršitelj, a da iza progona mog sina stoji neko drugi. Niko od njegovih kolega nije stao u njegovu zaštitu. Mučno mi je da govorim o tome. Svi su se sklanjali od Dejana. Niko ga nije podržao u tom sukobu s Hrkalović – rekao je otac.Dijana Hrkalović FOTO: ATA imagesDijana Hrkalović FOTO: ATA images

Prema njegovim rečima, sukob s Hrkalovićkom je eskalirao nakon Dejanovog odlaska na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji.

- Advertisement -

– Ne znam tačno šta je Dejan tamo video, ali neke stvari su mu bile mnogo jasnije i on nije ćutao o tome – dodao je Dejanov otac.

„Vreme“ navodi da su uzrok svih nevolja, sada i posthumne rehabilitacije inspektora njegova saznanja o saradnji države s klanom Veljka Belivuka.Veljko Belivuk FOTO: ATA ImagesVeljko Belivuk FOTO: ATA Images

– On je zbog toga bio hapšen i praćen jer je bio velika smetnja Dijani Hrkalović i krugovima u policiji koji su ga proganjali i pokušali da ga diskredituju proglašavajući ga za saradnika Škaljarskog klana – piše nedeljnik.

Otac Vukosav navodi da je Dejan često dolazio kod roditelja, i da je izbegavao da govori o svom poslu.

– Kad je sve krenulo, potpuno je zaćutao. Nisam mogao da izdržim i pitao sam ga šta se dešava. Samo je kratko odgovorio: „Ništa, ništa“. Ipak, jednom prilikom mi je rekao da nas možda prisluškuju. Nisam obraćao pažnju iako sam imao utisak da i mene prate – ispričao je Vukosav.

Kad je uhapšen, Dejan Jović je preko tabloida označen kao saradnik Škaljarskog klana, objavljivani su tekstovi s naslovima poput „Šef policije bio čistač Škaljaraca i na vezi sa rođacima Luke Bojovića“.

Dejan Jović uhapšen je 12. decembra 2018. godine, a u pritvoru je proveo 30 dana.

Uhapšen je zbog sumnji da je počinio dva krivična dela – trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja, ali je optužen samo za prvo.

Optužni predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu teretio je Jovića da je, navodno, pozvao telefonom jednog svog kolegu iz Policijske stanice Zvezdara i zamolio ga da S.S, koji je bio prijavljen za porodično nasilje, umesto hitne mere, izrekne meru upozorenja.Inspektor Dejan Jović FOTO: Privatna arhivaInspektor Dejan Jović FOTO: Privatna arhiva

Jović je pravosnažno oslobođen sredinom decembra 2019. Pritvor i optužnica su, piše „Vreme“, bili samo epilog proganjanja Dejana.

– Tokom 2018. godine Jović se našao na merama. Počinju da ga prate nakon što je 28. maja 2018. na Karaburmi ubijen Dragoslav Miloradović Gale, saradnik Luke Bojovića, navodno bliskog škaljarcima – navodi „Vreme“.

Radeći na rasvetljavanju tog ubistva, Jović je stupio u kontakt s „operativnom vezom“, osobom iz sveta kriminala, i u skladu sa propisima to je prijavio nadređenom starešini.

Međutim, ubrzo nakon toga, MUP traži, a sudija 19. juna 2018. donosi naredbu o praćenju i prisluškivanju Jovića. Nakon šest meseci, Jović nije optužen ni za jedno delo zbog kojeg je praćen i prisluškivan.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

– Šta je sve inspektor Jović video u Rusiji ostaće za sada tajna. Međutim, javnost pamti da je tada objavljena fotografija na kojoj su u društvu Danila Vučića, sina Aleksandra Vučića, bili bar trojica navijača iz ekipe ubijenog Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi. U društvu s Danilom bili su Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi, Boris Karapandžić i Nemanja Srećković – podseća „Vreme“.

Dejan Jović je dugo bio u sukobu sa ovom grupom i, kako je objavljivano, nekoliko puta je privodio i samog Veljka Belivuka.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

5 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti