OSVANUO SNIMAK IZ 2006: Evo kako je Milo govorio o Mitropoliji -“ne pada mi na pamet da prekrajam istoriju“ (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Aktuelni predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović hitro je potpisao kontroverzni Zakon o slobodi veroispovesti koji je prošlog četvrtka usvojen glasovima vladajuće partije, nakon što su uhapšeni poslanici DF-a, želeći da na takav način izbriše značaj Mitropolije crnogorsko-primorske i SPC u Crnoj Gori.

Ipak, pre samo nekoliko godina Đukanović je govorio potpuno suprotno, odnosno da je MPC važan stub crnogorske državnosti. Naime, on je u emisiji 30. aprila 2006. godine kod novinarke Olje Bećković kazao da je tada prema mitropolitu Amfilohiju imao poštovanje za sve što je radio.

„Ja sam imao komunikaciju sa njim i to je odraz mog poštovanja za ono što je uloga Mitropolije u crnogorskoj istoriji i crnogorskoj sadašnjosti. Ne pada mi na pamet da prekrajam istoriju i da prekrajam ono što su istorijske činjenice. Nesporno je da je crnogorska Mitropolija bila važan stub crnogorske državnosti tokom čitavog istorijskog trajanja“, tvrdio je tada Đukanović, prenosi IN4S.

- Advertisement -

Danas, nekoliko godina kasnije, Đukanović koji je u istoj emisiji izjavio da nije vernik, pokušava da izbriše svaki trag postojanja Mitropolije crnogorsko-primorske i da valorizuje crkvenu imovinu zarad ličnih interesa, piše ovaj portal.

Skupština Crne Gore je glasovima vladajuće koalicije i tri poslanika SDP-a usvojila Zakon o slobodi veroispovesti. Zbog takve odluke, trenutno na hiljade vernika prisustvuje molebanima i mirnim šetnjama širom Crne Gore u znak podrške Mitropoliji.

SourceSputnjik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu