OSVANULA PREPISKA: “Za dom spremni. Srbe treba do korijena istrijebit“

Obavezno pročitajte

U zatvorenoj Vajber grupi naziva „Krsto Zrnov Popović“ članovi kažu „da Srbe treba do korijena istrijebit“.

To je ispraćeno očekivanim i adekvatnim ustaškim pozdravom „Za dom spremni!“.

- Advertisement -

Osim otvorenog poziva na linč Srba učesnici konstatuju da je „NATO prijatelj Crne Gore“ i navode da upravo organizacija „Krsto Zrnov Popović“ čuva „nebo Crne Gore“.

Vajber prepiska

Bila bi smrbija gore potučena nego 1999. godine.
E, Tuđmane, što zaustavi Hrvatsku da ne pregazi Banjaluku? Treba si ih puštit i Banjaluku zauzeti jer je Hrvatska bila došla do Banjaluke.
Trebalo je Srbe porazit do korijena.
Ovo su samo neke od poruka ove „elite“. U skladu sa već utvrđenim diskursom članovi grupe pozivaju na bacanje suzavaca na Hram koji nazivaju „sram“.

Džomić iz pozadine upravlja teroristima DF? Biće suzavci iz tzv. srama. Tu smo, no što smo za Dom spremni – pišu članovi grupe.
Vajber prepiska
Treba podsetiti da ovakav rečnik podseća na šovinistički opus državnih službenika Mirne Nikčević i Sandre Bugarin. Ostaje da vidimo da li će državni organi, inače vrlo revnosni u slučajevima kad su Srbi u Crnoj Gori meta, reagovati povodom ovog nedvosmislenog poziva na linč i raspirivanje međunacionalne mržnje.


Kapetan Krsto Zrnov Popović, podsetimo, bio je jedan od vođa Božićne pobune 1919. godine, koju su protiv dinastije Karađorđević podigli zelenaši, pristalice svrgnutog kralja Nikole i crnogorske dinastije Petrović Njegoš.

2 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: