OSUDIO IŽIVLJAVANJE: Glavni epidemiolog podneo ostavku pa napustio krizni štab!

Obavezno pročitajte

Glavni epidemiolog podneo ostavku u Sloveniji

Ljubljana — Glavni slovenački epidemiolog Mario Fafangel napustio je danas radnu grupu Ministarstva zdravlja koja savetuje vladu o merama za borbu protiv kovida 19.

epidemiolog
Foto: Getty/Asanka Ratnayake Stringer

To je saopštio Nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ).

Šef NIJZ-ovog Centra za zarazne bolesti Fafangel je obavestio je ministra zdravlja Tomaža Gantara o svojoj odluci i objasnio svoje razloge, ali ne namerava da pruži javno objašnjenje, prenosi slovenačka agencija STA.

Fafagel je nedavno rekao političkom nedeljniku Mladina da se ne slaže sa nekim ograničenjima koja je vlada nametnula, ali je naglasio da su u celini potrebne stroge mere da bi se suzbila epidemija.

U grupi su četiri člana NIJZ-a, a za sada se ne zna ko će zameniti Fafangela.

Ministar Gantar u međuvremenu je najavio mogućnost restrukturiranja radne grupe za kovid 19 i smanjenja broja njenih članova, napominjući da su često razmenjivali veoma različita mišljenja.

„Činjenica je da se verovatno mnogo puta nije slagao sa metodama i idejama nekih pojedinaca u grupi. Ako ne možete da napravite korak dalje, verovatno ćete doneti drugačiju odluku“, kaže Gantar.

Komentarišući Fafangelovu ostavku u izjavi za štampu, Gantar je rekao da će ga pozvati da se pridruži ovoj reformisanoj radnoj grupi pošto ceni njegov rad.

„Razumem njegovu lošu volju i moram da kažem da sam se mnogo puta slagao s njim“, dodao je ministar.

Sourceb92

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu