22.6 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

Ostavka Vlade zbog indicija o vezi Nedića s grupom Belivuka

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pokret Dveri ocenio je da tvrdnja bivšeg potpredsednika Fudbalskog kluba Partizan Vladimira Vuletića da iza stvaranja kriminalne grupe Veljka Belivuka stoji generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić predstavlja zemljotres na političkoj sceni i dovoljan razlog za ostavku kompletne aktuelne vlasti.

„U svakoj demokratskoj državi na svetu dovodjenje najviših državnih funkcionera u vezu sa krupnim kriminalnim aferama ne bi moglo biti prećutano i bez političkih posledica, ali u nedemokratskim zemljama kao što je Srbija, gde nema nezavisnih državnih institucija i slobode medija, ovakav skandal je potpuno zabašuren i o njemu se ćuti“, naveo je lider Dveri Boško Obradović.

On je dodao da odgovornost za delovanje Nedića nije samo na premijerki Ani Brnabić već i na onome koji je prvi doveo Nedića u Vladu i postavio ga za generalnog sekretara, odnosno na predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Advertisement -

„Zašto se delovanje ove navijačke kriminalne grupe ispituje samo za period od 2019. godine do danas, a ne od njenog stvaranja koje se poklapa sa dolaskom SNS na vlast, Dijane Hrkalović u MUP, a Novaka Nedića u Vladu Srbije? Upravo zato da se ne bi došlo do vrha SNS koji stoji iza njenog formiranja i pružanja zaštite donedavno“, ocenio je Obradović.

On je naveo da je Vučić na televiziji Pink izneo još jednu skandaloznu stvar a to je da je lično na kolegijumu BIA „dao zeleno svetlo“ za početak borbe protiv organizovanog kriminala u kojoj neće biti zaštićenih.

„Ne samo da je ovo još jedan u nizu konkretnih primera gde predsednik krši svoja ustavna ovlašćenja i meša se u ono što nisu njegove nadležnosti, već je ovo javno priznanje sa vrha države da BIA do tada nije imala dozvolu aktuelne vlasti da radi svoj posao u borbi protiv kriminala u Srbiji“, dodao je Obradović.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti