Osmicina fabrika laži ima novog „keca u rukavu“ – špijunski put Uljane Bah

Obavezno pročitajte


Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, prošlog meseca je u Sarajevu u najvećoj tajnosti održan sastanak na visokom nivou između delegacija Obaveštajno – sigurnosne agencije (OSA) BiH, kojom mimo svih propisa dalje rukovodi višestruko kompromitovani kadar bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Osman Mehmedagić, zvani „Osmica“ i Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).

Na ovom sastanku dogovoreno je da će obe ove tajne službe ubuduće kao zajedničkog izvora, i za njihove ciljeve prilično važan resurs, koristiti ukrajinsku državljanku Uljanu Bah, predsednicu opskurnog udruženja „Progresivni razvoj organizacija i individua“ (PROI), koja već više od deset godina živi i radi u BiH.
Naime, Uljana je kao ukrajinska državljanka „vrbovana“ od strane OSA još maja 2017. godine kada je u svojstvu direktorke PROI učestvovala na sastanku sa Delegacijom Evropske unije (EU) u Sarajevu, povodom tada aktuelnih izmena zakona o ograničavanju upotrebe duvana u BiH.

- Advertisement -

Njeno vrbovanje, koje je izvršeno za tzv. kompromitujućoj osnovi (što u obaveštajnoj terminologiji podrazumeva rad za neku službu pod pretnjom objavljivanja nekog kompromitujućeg materijala) bio je ujedno i jedan od najvećih operativnih dometa OSA, pa je tako u narednim godinama maksimalno rađeno sa njom, kako bi opravdala Mehmedagićeva očekivanja.

Uljana je kao jedan od najvrednijih agenata OSA iskorišćena kao pogonsko gorivo čuvene „Osmicine fabrike laži“, odnosno tajne operacije koja podrazumeva agresivne medijske napade na Rusiju ali i Srbiju, kao navodno „uporište ruskog uticaja“, što je inače teza koju OSA besomučno fabrikuje i neosnovano promoviše gde god stigne.
U svetlu najskorijeg dogovora o zajedničkoj saradnji sa SBU, kojoj je OSA ponudila Uljanu kao jednog od svojih perspektivnih agenata, koji ima i lični motiv da mrzi Rusiju, očekuje se njeno još intenzivnije delovanje u dobroj poznatoj matrici medijskih napada.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu