OSLADILA JOJ SE FOTELJA: Direktorka klinike za psihijatrijske bolesti neće da podnese ostavku

Obavezno pročitajte

Direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti „dr Laza Lazarević” dr Ivana Stašević Karličić kaže da neće podnetu ostavku i navodi da je prema izveštajima MUP-a juče na protestu ispred te ustanove bilo zajedno s novinarskim ekipama i ostalim građanima osamdesetak ljudi.

Kaže i da je na mesto direktora postavila Vlada Srbije, da je Srbija slobodna zemlja i da sama činjenica da se štrajk desio pokazuje da je i na klinici dozvoljeno slobodno misliti.

- Advertisement -

„Ovde smo videli i neke političke predstavnike, a zvanični izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova o broju ljudi na skupu dokazuje da mi svi zajedno zaposleni ovde nastavljamo da radimo upravo na onome na čemu radimo od pre pet godina”, rekla je direktorka za Tanjug.

Dodala je da će zaposleni i dalje dolaziti u ustanovu koja je, kako kaže, u poslednjih pet godina uređena, okrečena, gde je obnovljen nameštaj, sređena fasada, dati bonusi u prethodne dve godine nakon vraćenih dugova koji su se, kako tvrdi Stašević Karličić, merili milionima evra.

„Novi protokoli lečenja ostaju na snazi, širimo naše službe, ima nas i više nego dovoljno da svakoga dana sve službe u ovoj klinici rade nesmetano, kao i na SOS linijama i ovoga puta najavljujem novi Centar za autizam koji kreće 10. oktobra sa radom”, kazala je direktorka.

Ona je poručila da je od početka štrajka upozorenja pozvala nadležne da provere zakonitost rada i okupljanja sindikalnih organizacija.

„Ti sindikati nemaju radno-pravne uslove za tu vrstu delovanja, oni nemaju ni sindikalne zahteve. Mi smo ustanova koja je transparentna i podložna kontroli, a ovakve situacije nisu razlog za kontrole. Kontrole rada državnih institucija su i više nego česte – što redovne, što vanredne”, objasnila je direktorka.

Na pitanje da li će podneti ostavku, Stašević Karličić kaže da to ne planira da učini.

„Ja naravno neću podneti ostavku zato što me je ovde imenovala Vlada Srbije koja i treba da oceni moj rad i oceni koliko ću biti na ovoj funkciji”, poručila je.

Ona ukazuje na to da zahtev za njenu ostavku nije sindikalni zahtev i ističe da je klinika uputila Ministarstvu za rad i zapošljavanje zahtev za izlazak na lice mesta, gde bi njihova inspekcija utvrdila zakonitost štrajka i sindikalnih zahteva.

„To je osnovni preduslov za to da se sedne za sto i razgovara. Iz Ministarstva nema odgovora, znam da nisu odgovorili ni drugoj strani. Zaposleni neće dozvoliti da klinika stane sa radom zbog svakodnevnog štrajka koji su najavili. Mi smo ustanova od najvišeg javnog interesa koja radi kontinuirano već 162 godine 24 časa dnevno”, zaključuje Stašević Karličić.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu