POGINULO OSAM RUDARA, 23 POVREĐENO: Eksplozija u rudniku „Soko” kod Sokobanje

Obavezno pročitajte

U rudniku „Soko” kod Sokobanje došlo je do eksplozije metana, javlja Tanjug.

Direktor Doma zdravlja Aleksinac Rodoljub Živadinović rekao je za RTS da je stradalo osam rudara, a da je oko 20 njih povređeno i istakao da su uglavnom u pitanju lakše povrede.

- Advertisement -

„Više okolnih centara je poslalo sve svoje ekipe koje su mogli, deo se prevozi u Opštu bolnicu Aleksinac”, dodao je Živadinović i naveo da da nema informacije koliko je još zarobljenih rudara.

Rekao je i da se radi o aleksinačkoj smeni, tako da je većina rudara iz Aleksinca.

Kako navodi RTS, pozivajući se na nezvanične informacije, ima povređenih, obrušio se deo jame i, kako javljaju Novosti, 20 rudara zarobljeno je u oknu.

Do eksplozije je došlo u ranim jutarnjim časovima.

U toku je akcija spasavanja, a 10 rudara je do sada izvučeno, javljaju mediji.

Na lice mesta upućene su ekipe Hitne pomoći iz Aleksinca.

„POLITIKA” na licu mesta

Osam rudara poginulo, 23 povređena

U jami Rudnika „Soko” prošle noći bilo 49 rudara

Sokobanja – Kako smo saznali od nadležnih u rukovodstvu Rudnika „Soko” u Sokobanji, u trećoj noćašnjoj smeni, bila je „Aleksinačka brigada” rudara, njih 49 kopača uglja. U trenutku tragedije, a pretpostavlja se da je reč o eksploziji metana, jer se još uvek utvrđuju uzroci i razlozi nesreće, obrušio se krovni deo i zid u jami.

U jednom trenutku rudari su bili zarobljeni. Intervencijom spasilačke ekipe ipak je veoma brzo probijen put do njih i oni su evakuisani na površinu. Nažalost, među stradalima, teže i lakše povređenim, bilo je i osam rudara koji su u ovoj tragediji izgubili živote. Prema najnovijim saznanjima još jedan rudar je u vrlo teškom stanju i lekari se bore sa njegov život.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu