38.8 C
Belgrade
nedelja, 1 avgusta, 2021

ORVELOVA ČIZMA: Zatvorske kazne zbog transparenta STOP islamizaciji! Drakonske mere protiv opozicije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Četiri člana belgijske konzervativne organizacije Voorpost osuđena su na zatvorske kazne zbog pozivanja na “mržnju i nasilje” zbog transparenta na kojem je pisalo „Stop islamizaciji“.

Flamanska konzervativna organizacija na protestu protiv imigracije i islamizacije društva tokom februara prošle godine iznela je transparent s natpisom „Stop islamizaciji“, na kojem je ispod spornog natpisa bio prikazan red žena s burkama na glavama.

To je bilo dovoljno da bi belgijsko tužilaštvo okarakteriziralo transparent kao pozivanje na mržnju i nasilje prema muslimanima. Iako burku ne nose svi muslimani, niti je propisana verskim spisima već se radi o praksi koju primenjuju radikalni ekstremisti i njihove porodice.

- Advertisement -

Isti transparent pojavio se i na prosvjedu u svibnju iste godine.

„Koristeći kombinaciju tog slogana i te slike, optuženi su imali za cilj da izazvou strah i mržnju u društvu, nastojeći da uvdere prolaznike da će u budućnosti islam donimirati Flandrijom“, stoji u objašnjenju skandalozne presude.

Tužilaštvo nadalje objašnjava da bi je optuženima cilj bio da uvere društvo da bi kao rezultat islamizacije sve žene bile primorane da nositi burke ili nikabe na glavama, što potom izaziva strah i mržnju prema muslimanskom društvu. Iako nigde na transparentu ne stoji da će sve žene morati da nose burku.

- Advertisement -

Sva četiri optuženika dobili su po šest meseci zatvora, s tim da je njima trojici presude potom preinačene u uslovnu kaznu, dok je jedan od njih poslan na odsluženje kazne u zatvor.

Sloboda govora je u proteklih 5 godina zabranjena u Evropi, a skoro svaka ozbiljnija kritika migracije smatra se za govor mržnja, dok uvrede na račun belaca da su nacisti i diskrimiantori imaju status obične kritike.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti