Orban zamolio Vučića da pusti kosovske policajce, on kaže – razmotrićemo molbu

Obavezno pročitajte

Premijer Mađarske Viktor Orban je na Paliću pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da trojica privedenih kosovskih policajaca budu oslobođena. Vučić je rekao da je to posao za nadležne organe, a da će svaku Orbanovu molbu uzeti u razmatranje.

„Pratimo događaje na Kosovu vrlo pomno i vidimo šta se radi Srbima. Ja te s poštovanjem molim predsedniče, dragi Aleksandre da dobro razmislite o tome, neprijatelji Srbije jedva čekaju da vam naude, mislim da bi bilo dobro da poslušate preporuku Mađarske i tu trojicu Albanaca vratite Kosovu, mislim da bi Vam to pomoglo, zbog toga te molim da razmisliš o tome“, rekao je na konferenciji za medije.

- Advertisement -

Dodao je da smatra da je „neprihvatljivo od strane međunarodne zajednice da izbore (na Kosovu) s učešćem od oko četiri odsto prihvataju kao legalne“.

„Mi Mađari to vidimo i jasno nam je“, dodao je.

Vučić je izjavio da nije znao da će Orban javno izaći sa molbom da Srbija pusti tri kosovska policajca, nedavno uhapšena u centralnoj Srbiji, navodeći da je to „posao nadležnih organa“.

„Meni je Viktor (Orban) sinoć rekao da je veliki pritisak prema Srbiji i da jedva čekaju da donesu mere protiv naše zemlje. Vama hvala na brizi dragi prijatelju i svaki vaš savet ili molbu sa najvećom pažnjom i ljubaznošću uzeću u razmatranje“, rekao je Vučić, prilikom prve sednice Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske u Subotici.

Vučić je rekao da uhapšeni policajci „jedu tortu, piju koka-kolu“ dok Srbi na Kosovu „više ne mogu da trpe zulum, hapse ih stalno i jedina im je krivica što su živi“.

Istakao je i da „noćima nije spavao ali nikom nije govorio kakve su pretnje upućene Srbiji posle hapšenja trojice policajaca i šta je rečeno da će da nam se desi ako ne budu pušteni, od kojih sve sila i na koje način, primao sam to na sebe ali da ne kažnjavaju Srbiju“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Napadi Izraela uključivali područja gde je ljudima rečeno da potraže sklonište

Izraelske snage su, uprkos višestrukim pozivima SAD i Ujedinjenih da zaštite civile, nastavile sa vazdušnim i kopnenim bombardovanjem južnog...

Još priča na sličnu temu