Orban: Rusija se ne može pobediti strategijom oni ratuju i ginu a mi dajemo novac

Obavezno pročitajte

Strategija Zapada da se Ukrajinci bore i daju svoje živote „dok mi snabdevamo novcem, informacijama i oružjem“ ne funkcioniše, rekao je Orban

BUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban je rekao da je u ratu u Ukrajini do sada stotine hiljada ljudi izgubilo život i da je najvažnije da se prekine krvoproliće.

Po njegovom mišljenju, ovo se ne može početi izradom mirovnog plana, kako to predlaže liberalna zajednica, već prekidom vatre, nakon čega treba preći na mirovne pregovore, prenosi MTI.

- Advertisement -

Bajden: Amerika pokušava da utvrdi kako je pao avion Jevgenija…

Orban je u obraćanju na godišnjem političkom festivalu „Tranzit“ u Tihanju na obali Balatona, rekao da je rat trebalo da bude lokalizovan, umesto da bude „globalizovan“, ali je samo Mađarska zastupala tu poziciju.

Strategija Zapada da se Ukrajinci bore i daju svoje živote „dok mi snabdevamo novcem, informacijama i oružjem“ ne funkcioniše, rekao je Orban.

On je dodao da ova strategija nije dovoljna da se pobedi Rusija, ali i da ne postoji nova strategija.

Kompanija čiji je finansijer Soros povećala vlasništvo u poljskim…

Mađarska je platila ogromnu cenu za „defekte u planiranju i strategiji“, naveo je Orban, prenosi Tanjug.

Uprkos svemu, mađarska vlada ne menja stav o Ukrajini i zalaže se za momentalni prekid vatre i pokretanje mirovnih pregovora.

Prema Orbanovim rečima, Mađarska smatra da je neophodno što pre okončati vojna dejstva, a zatim pristupiti izradi mirovnog plana za rešavanje ukrajinskog sukoba.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu