15.1 C
Belgrade
četvrtak, 21 oktobra, 2021

ORBAN PORUČIO: Nećemo LGBT u školama! Migracije predstavljaju opasnost po Evropu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Orban je danas nakon sastanka sa češkim premijerom Andrejom Babišem rekao da očekuje da će milioni izbeglica iz Avganistana pokušati da uđu u Evropsku uniju u novom talasu masovnih migracija, prenosi AP.

Babiš, koji deli Orbanove tvrde političke stavove, nakon sastanka koji su dva premijera održala na severu Češke, saopštio je da se njegova vlada saglasila ove nedelje da pošalje 50 policajaca da pomognu u čuvanju ograde izgrađene na granici Mađarske sa Srbijom, a koja je i deo spoljne granice Evropske unije.

Migracije nisu jedina tema u kojoj aktuelna češka i mađarska vlada, kao i njihovi regionalni partneri u Poljskoj i Slovačkoj, često imaju različite stavove od zvaničnih na nivou EU.

- Advertisement -

Češka uz Mađarsku

Andrej Babiš, premijer Češke je pobornik Orbanovog pristupa migracijama, rekao je da je njegova vlada pristala da ove sedmice pošalje 50 čeških policajaca kako bi sa mađarskim branili spoljnu granicu Evropske unije.

Orban je u sredu rekao i kako je migrantsko pitanje jedno od tri oko kojih se Višegradska grupa, sastavljena od Mađarske, Češke, Slovačke i Poljske, bori sa autoritarnim evropskim vlastima.

- Advertisement -

„Oni ih hoće, mi ne“, rekao je o migrantima.

„Takođe, mi ne želimo da bili kakvi aktivisti utiču na odgoj naše dece. Migracije, LGBT i zeleni plan za Evropu, to su bitke u kojima moramo pobediti da bi se naša priča uspeha srednje Evrope nastavila“, poručio je Orban, referirajući se na plan EU-a o borbi protiv klimatskih promena koje su kako ističe prirodne.

I mađarskog čelnika uskoro čekaju parlamentarni izbori, najkasnije iduće godine. Na njima će mu se, po prvi put, oporbene stranke suprotstaviti ujedinjene u jedan savez.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti