23.8 C
Belgrade
subota, 25 septembra, 2021

ORBAN ODBIO POMOĆ EU: Ako je uslov povlačenje anti-pedofilskog zakona, neka hvala!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Mađarska ne želi da prihvati novac iz posebnog fonda EU za pomoć u otklanjanju posledica pandemije, ukoliko je uslovljen da Budimpešta odustane od zakona kojim se zabranjuju promociju homoseksualnosti i pedofilije deci, rekao je premijer Viktor Orban.

Ova odluka Orbanove administracije objavljena je u Službenom glasniku.

U Mađarskoj je početkom meseca na snagu stupio zakon na osnovu koga je u školama zabranjena upotreba materijala koji su ocenjeni kao promocija homoseksualnosti i promene pola.

- Advertisement -

Potsećamo Mađarska je demokratskim putem na referendumu odlučila da ne želi naseljavanje migranata na svoju teritoriju, ali EU i dalje ne poštuje tu odluku i vrši pritske na Mađarsku.

Evropska komisija je prošle nedelje pokrenula pravne korake protiv Mađarske, čiju administraciju optužuje da krši prava populacije LGBT. Brisel je, takođe u procesu odobrenja planova članica za potrošnju pomoći za otklanjanje posledica pandemije.

U dekretu mađarskih vlasti se navodi da Evropska komisija odlaže odobrenje plana za obnovu Budimpešte zbog „svog političkog protivljenja nacionalnom Zakonu o zaštiti dece“.

- Advertisement -

„Mađarska će samo prihvatiti sporazum u kojem Evropska komisije ne nnameće uslove Budimpešti koje ne primenjuje na ostale članice“, ističe se u dekretu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti