OPROSTITE: Nismo znali da je nevidljiv

“SRBIJA, VOĆКA ČUDNOVATA!“ Srpska Desnica obeležava dan kada je “nevidljivi“ završio u blatu naših sremskih oranica

0
106
OPROSTITE: Nismo znali da je nevidljiv 1
Foto: facebook USA F117a „Nevidljivi“

U toku nelegalne NATO agresije na našu zemlju 1999 godine, 19 ekonomski i vojno najmoćnijih država sveta toga vremena demonstrirale su neviđenu primenu sile prema nekoliko stotina puta slabijoj, ali suverenoj i odlučnoj državi da obrani svoju nezavisnost, slobodu i stanovništvo.

“SRBIJA, VOĆКA ČUDNOVATA!“ Srpska Desnica obeležava dan kada je “nevidljivi“ završio u blatu naših sremskih oranica

Srpska Desnica sa ponosom podseća domaću i svetsku javnost. Na današnji dan, pre tačno 21 godinu, stručno vođen i vrhunski spreman sistem PVO naše herojske armije izvršio nadljudski zadatak oborivši najsavremeniji NATO vazduhoplovni aparat. Ovaj podvig je našu vojsku postavio u sam vrh ratne istorije o kojem se sa strahopoštovanjem uči širom svetskih vojnih akademija. Ponos američkog ratnog vazduhoplovstva, taktički bombarder F – 117, čija je proizvodna vrednost dostizala cenu od preko 100 miliona dolara, u noći 27. marta 1999. godine dejstvovao je u oblasti naše junačke prestonice Beograda po zadatim ciljevima.

S-125 Neva je raketni sistem za protivavionsku odbranu teritorije

Završavajući borbenu misiju, pilot nevidljivog „stelt“ bombardera uključio je autopilota i planiranim koridorom zaputio se prema aviobazi Avijano u Italiji. Vojni stratezi NATO nisu ni sanjali da su vešti srpski raketaši na obodima Beograda „videli“ američki nevidljivi bombarder i kroz složenu proceduru rukovođenja i komandovanja uspešno ispalili rakete tipa „Neva“ na čuveni F – 117 koji je trećeg dana rata završio je u blatu naših sremskih oranica!

Snage NATO uspele su da evakuišu izbezumljenog pilota, ali avion i njegove osnovne komponente nalaze se u Muzeju vazduhoplovstva kao podsećanje i opomena da je Srbija „orah, voćka čudnovata“!

Srpska Desnica posmatra današnju kriznu situaciju sa Кorona virusom kroz prizmu agresije od pre 21 godine, kada smo se kao narod i država našli u isto tako opasnoj i neizvesnoj situaciji.

Smatramo da danas vodimo bitku protiv nevidljivog neprijatelja kao što je to bio i F – 117, a savladaćemo ga samo ukoliko budemo prisebni, motivisani i hrabri poput herojskih pripadnika vojske koja je savladala i nevidljive i vidljive neprijatelje.

27. marta 1999. Srbija je srušila mit o „nevidljivom“

Podsećanje na 27. mart 1999. godine je istovremeno i poziv svim našim ljudima da veruju u pobedu nad virusom Кorona i ona će doći! Američka avijacija povukla je „nevidljivi“ bombarder iz operativne upotrebe 22. aprila 2008. godine zbog debakla iznad srpskog neba, a Srpska Desnica se iskreno nada da će do 22. aprila ove godine u velikoj meri biti savladan i neprijatelj sa kojim se sada suočavamo.

Disciplina, odgovornost i patriotski duh čitavog naroda i nadležnih institucija postaviće nas u istu, pobedničku ravan sa herojima iz odbrambenog rata 1999. godine.

Do pobede, živela saborna Srbija!

Ostavite komentar