OPOZICIJA: Vučić sutra prihvata sporazum kojim Srbija gubi KiM, potpis u aprilu

Obavezno pročitajte

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da predsednik Srbije i Aljbin Kurti u ponedeljak u Briselu najverovatnije neće potpisati ništa, ali će se „verbalno saglasiti“ da prihvataju sporazum, što je „gotovo završena stvar“.

„U pravnom smislu ostaje još samo da se potpiše, a informacije kažu da bi to trebalo da se dogodi do aprila“, rekao je Jovanović televiziji Nova S.

- Advertisement -

Jovanović je dodao da će vlast „kontrolom medija pokušati da predstavi to kao bogzna kakav uspeh“ i da će dobiti neke beneficije za to.

„Jedini uspeh, međutim, bio bi dobijanje saglasnosti Zapada za ostanak Vučića na vlasti. Srbija ovim sporazumom gubi Kosovo i Metohiju i de fakto ga se odriče, a Vučić zauzvrat dobija ostanak na vlasti“, rekao je Jovanović.

Pojedini poslanici iz redova opozicije u Skupštini Srbije optužili su predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će u ponedeljak u Briselu, gde bi trebalo da se izjasni o evropskom planu za Kosovo, zapravo potpisati međudržavni sporazum, dok su predstavnici vlasti ocenili da se takvim tvrdnjama obmanjuju građani.

Poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković rekla je da će Vučić u Briselu potpisati prvi „međunarodni takozvani osnovni bilateralni sporazum“ Srbije i Kosova.

Prema njenim rečima, time Briselski sporazum gubi na važnosti i dovodi se u pitanje stav zemalja koje ne priznaju Kosovo kao nezavisno.

Poslanik Nove Demokratske stranke Srbije Zoran Stojanović rekao je čitajući preambulu Ustava u kojoj se govori o Kosovu, da „ni 100 milijardi nemačkih investicija ne vredi jedan metar Kosova“.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu