“OPET NEMA OPREME: Vratiće i policijski čas?”

Obavezno pročitajte

Opreme nema, nema rukavica, šta možemo očekivati?

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić smatra da se podaci o broju zaraženih koronavirusom i dalje kriju od građana Srbije.

U izjavi za Nova.rs on postavlja pitanje Kriznom štabu – po kojoj odluci se njegove kolege u ponedeljak šalju iz opštih bolnica u kovid centre da zbrinjavaju najteže pacijente? “Po ovome što se trenutno dešava u bolnicama – anesteziolog iz Kraljeva, Aranđelovca ili Čačka ide u kovid centar u Kragujevac na ispomoć, jer tamo ima previše pacijenata da bi kolege iz Kragujevca mogle da ih zbrinu”, kaže Panić i pita da li se vraća vanredno stanje.

- Advertisement -
oprem,

On ističe da javnost nije upućena u ono sto se zaista dešava i da smo opet bez rešenja i odluka.

“Mislim da je situacija mnogo lošija nego sto nam se predstavlja, opet nema zaštitne opreme. Nema ni hirurškuh rukavica, pa se odlažu operacije”, upozorava Panić.

Kaze da je gotovo siguran u to da nakon izbora slede vanredne mere.

“Od Kriznog štaba se svašta moze očekivati, danas jedno, sutra drugo. Verujem da će biti i zabrane skupova, verovatno i policijski čas u nekom obimu. U nedostatku opreme i kadra, morate sprečiti širenje infekcije, a mislim da se zbog dešavanja 21. juna sve značajno opustilo i sve mere neće biti donete na vreme”, upozorava Panić.

Govoreći o odnosu prema zdravstvenim radnicima, on tvrdi da nije bilo trajnog povećanja plata, već stimulacija od 10 posto i to na jedan mesec.

Navodi i da je u mesecima kada je korona bila najjača bilo zabrane korišćenja bolovanja i kažnjavanja zbog korišćenja rukavica koje su zdravstveni radnici sami nabavili.

SourceNedeljnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu