16.7 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

OPET HOĆE U TAJNE ODAJE: Vučić čestitao Makronu- Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Francuske Emanuelu Makronu povodom pobede na predsedničkim izborima.

Kako je naveo Vučić, poverenju koje su Makronu građani i ovog puta ukazali „nesumnjivo potvrđuje da je vođstvo zasnovano na onim načelima i vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske“.

- Advertisement -

„Sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre. Deleći upravo ove vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i strateškom partnerstvu“, nanpisao je Vučić.

Dodao je i da je uveren da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice. „Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uveren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Još jednom Vam čestitam izbornu pobedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana”, navodi se u čestitki predsednika Vučića“, zaključuje se u pismu Vučića upućenom Makronu.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti