Omiljenoj firmi vlasti „Jadran“ posao i na Horgošu!

Obavezno pročitajte

Firma „Jadran“, bliska vlasti je verovatno rekorder po broju dobijenih poslova od države, javnih preduzeća i institucija. Tako je u samo jednom mesecu dobila čak devet ugovora, a u jednom danu ugovorila četiri posla. I čini se da rade gotovo sve, odseče trave i rastinja, preko izgradnji, sanacija i održavanja puteva. Jedan od najisplativijih poslova koji su dobili vredi čak 3 miliona evra!

Kako Direktno.rs saznaje, firma „Jadran bliska SNS dobila još jedan posao 3 miliona evra na Horgošu, gde će raditi na rekonstrukciji, dogradnji i proširenju graničnog prelaza.

- Advertisement -

Pomenuta firma je u gotovo stoprocentnom vlasništvu Nikole Malbaše, a koja bi po podacima sa sajta Agencije za privredne registre trebalo da se bavi završnim radovima u građevinarstvu, antikorozivnom zaštitom, spoljnom i unutrašnjom trgovinom. Ako se pogleda broj dobijenih poslova tokom 2022, može se zaključiti da su i više nego uspešni.

Prošle godine u u avgustu su dobili 9 ugovora, od kojih 4 u samo jednom danu, dok im je mart bio nešto manje uspešan, te su dobili 8 ugovora.

Čak četiri ugovora „Vojvodina vode“ dodelile su im 31. avgusta. Reč je o radovima na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta. Ugovori su sklopljeni za opštine Kovin, Kovačicu, Alibunar i Plandište, a njihova vrednost kretala se između 9,6 miliona dinara do 18,8 miliona.

Ipak, firma „Jadran“ ne radi uvek sama sve poslove. Za ovu firmu plodonosan mesec bio je i novembar 2022. Tada im je na tenderima dodeljeno čak sedam poslova. Ukupna vrednost najvrednijeg, koji su dobili u konzorcijumu sa Milenijum timom i firmom Telesec iznosi oko 45 miliona evra.

Osim toga, „Jadran“ veoma dobro posluje i sa EPS-om kao i sa Elektromrežom Srbije, od kojih je dobio blizu 10 poslova u konzorcijumima. Jedan od vrednijih je posao košenja trave. Ta usluga EMS je koštala čak 221,7 miliona dinara sa PDV-om ili oko 1,9 miliona evra. Slično je i sa sečenjem rastinja, koju je ista državna kompanija platila 199,6 miliona dinara ili oko 1,7 miliona evra.

Kada se sve sabere, „Jadran“ je sa drugim firmama ili samostalno dobijao poslove u vrednosti oko 100 miliona evra samo u 2022. godini.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu