16.4 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

Olivera Zekić priznala Kosovo?!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Olivera Zekić, inače produžena ruka Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, koja je izabrana za predsednicu Saveta REM, sudeći po svojoj zvaničnoj biografiji koja je dostupna javnosti, priznaje Kosovo kao nezavisnu državu.
Naime, Zekić je u svom radnom iskustva navela „glavne aktivnosti i odgovornosti savetovanje klijenata u oblasti medijskog i političkog obraćanja i odnosa s javnošću“. A, onda je navela da je radila u Srbiji, Kosovu i Republici Srpskoj.


Sudeći po ovom navodu iz svoje lične biografije, za Zekić Kosovo nije deo Srbije.

zekic,

Podsetimo, Olivera Zekić izabrana je 17. decembra u Skupštini Srbije za članicu Saveta REM-a na period od pet godina, a juče za predsednicu Saveta REM – a.

- Advertisement -

„Izbor Olivere Zekić za predsednicu REM pokazatelj da se odluke donose van tog tela“

Dan nakon njenog izbora, Slobodan Cvejić podneo je ostavku na mesto člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), zbog, kako je naveo „načina na koji je izabrana Zekić, odnosno kršenja demokratskih procedura u Savetu“.

Međutim, novopečena predsednica Saveta REM smatra da „ništa protiv zakona, ništa protiv normalnih i demokratskih principa REM nije uradilo, čak ni kad je nju izabrao za predsednicu“.

- Advertisement -

– Cela priča o REM prebačena je na lični nivo, u kojem nije važno šta i kako ova institucija radi, nego samo to da li se neko ko je na njenom čelu sviđa, ili ne sviđa delu javnosti i, izgleda, i nekim članovima Saveta. Smatram da takav odnos samo pokazuje kakvi su oni koji ga imaju, i da su pred REM-om mnogo važniji poslovi nego udovaljavanje nečijim sujetama i političkim aspiracijama. Verujem da će onaj ko dođe na mesto gospodina Cvejića umeti i da podnese da je žena predsednica REM i da je posao ovog tela nezavisnost, a ne politika – izjavila je Zekić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti