0.1 C
Belgrade
četvrtak, 28 oktobra, 2021

OLIVERA ZEKIĆ: Ne može da se vlada sa Andrićevog venca! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Je l’ mi imamo predsednički sistem, a da nama to niko nije rekao? Da li smo mi institucionalizovali to da Nemanjina, odnosno Vlada Srbije ne postoji, nego da postoji samo Andrićev venac, odnosno Predsedništvo? Ja bih volela da me neko demantuje, da mi nemamo predsednički sistem. Premijer nam je ponižen“, ovako je Olivera Zekić, predsednica Saveta REM, pričala sada već davne 2009. godine, gostujući u „Utisku nedelje“.

Olivera Zekić je sada jedna od udarnih pesnica režima, nalazi se na čelu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i ne pada joj napamet da reaguje na svakodnevno kršenje novinarskog kodeksa, vređanja i provlačenja kroz medijsko blato političkih neistomišljenika režima. Dakle, ukratko – nalazi se u službi jednog čoveka, predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ali, nije Olivera Zekić uvek bila takva. Pre nego što je počela njena karijera u REM-u, bila je novinarka, tražila je odgovore na sva pitanja koja javnost interesuju, po svaku cenu je želela da stvar istera na čistinu.

- Advertisement -

Zbog toga je i zanimljivo podsetiti se kako je Olivera Zekić pričala 2009. godine, kada je na vlasti bila Demokratska stranka. Tada je gostovala u „Utisku nedelje“, pa je zbog oznake „strogo poverljivo“ na slučaj Miladina Kovačevića, koji je tada pretukao američkog državljanina, prilično burno reagovala.

– Državni službenici su dozvolili da se država u ovako kriznoj situaciji ponašala vrlo neozbiljno, a svi mi da budemo kao jazavac pred sudom. Nismo mi postavili samo jedno pitanje „Ko je stavio oznaka državna tajna?“, a na kraju, ono što je zaista najstrašnije jeste da kapu na čitav slučaj stavlja predsednik države, i to na glavnom odboru svoje stranke – rekla je 2009. godine Olivera Zekić.Olivera Zekić FOTO: PrintscreenOlivera Zekić FOTO: Printscreen

A onda je nastavila u istom tonu…

- Advertisement -

– Šta to sada treba da znači? Je l’ mi imamo predsednički sistem, a da nama to niko nije rekao? Da li smo mi institucionalizovali to da Nemanjina, odnosno Vlada Srbije ne postoji, nego da postoji samo Andrićev venac, odnosno Predsedništvo? Ja bih volela da me neko demantuje, da mi nemamo predsednički sistem. Premijer nam se nije oglasio, dozvolio je da državni sekretar Homen i portparol Tužilaštva traže „krticu“, izigravaju policajce, istražitelje i premijere. Znači, premijer je ponižen, a sama država je ovim činom ćutanja od 10 dana pokazala da nije ozbiljna – rekla je Olivera Zekić, tvrdivši tada da ne može da se vlada sa Andrićevog venca, odnosno da glavni organ pri odlučivanju treba da bude Vlada Srbije.Aleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio AhelAleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Međutim, očigledno da je Olivera Zekić zaboravila kako je nekada pričala, da je žestoko kritikovala vlast, pa sada žmuri na sve ono što je nekada zamerala. Jer, država je pretvorena u vlast jednog čoveka, Aleksandar Vučić se pita za sve, poslanici i Vlada Srbije su u službi predsednika, dok je uloga Ane Brnabić u svemu – minorna.

Zna sve to predsednica Saveta REM i – ćuti.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti