OLIVERA ZEKIĆ: Intervju sa silovateljem? Ne vidim problem

Obavezno pročitajte

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je ove nedelje, komentarišući intervju lista „Informer“ sa višestruko osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem, da tu „zaista ne vidi nikakav problem i razlog za takvu histeriju“.

– Meni uopšte nije jasna ta histerija koja je došla iz redova neoliberalne Srbije, ne znam kako da ih nazovem. Ljudi, mi živimo u 21. veku. Odavno je neko rekao da novine prodaju suze, krv i slavne ličnosti – rekla je Zekić u emisiji „Hit Tvit“ na TV Pink.

- Advertisement -

Prema njenim rečima, prvo su društvene mreže pratile kretanje silovatelja od kada je pušten iz zatvora, pa su to preuzeli mediji i „pravili poternicu“, da bi na kraju došlo do „ekskluzive“.

– Jer to definitivno jeste ekskluziva, da „Informer“ prvi dođe do tog čoveka – ocenila je Zekić.

Navela je primere intervjua sa bivšim vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom, u kome je detaljno pričao kako je njegova vojska pobedila američku, kao i intervju sa masovnim ubicom i silovateljem u SAD Tedom Bandijem.

– Jeste bio u zatvoru, ali taj intervju, pošto je bio dan pred njegovo pogubljenje, se razmatra kao društveno koristan već 30 godina u Americi – kazala je Zekić.

Olivera Zekić FOTO: ATA ImagesOlivera Zekić FOTO: ATA Images

Ona je ocenila i da bi, da se „delić onoga“ što se tokom protesta ispred redakcije Informer desilo uredniku tog lista Draganu J. Vučićeviću, desilo nekome od članova Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), „to bi bila nadignuta dreka na sve strane“.

Naglasila je da REM nema nikakve veze sa tim slučajem, jer se taj intervju pojavio „prvo u elektronskom izdanju štampanog medija, a zatim i u štampanom mediju“.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu