OLIVER STOUN: Putin je veliki lider i narod ga voli

Obavezno pročitajte

LONDON – Američki reditelj Oliver Stoun izjavio je danas da je predsednik Rusije Vladimir Putin „veliki lider svoje zemlje” kojeg narod voli. „Mislim da Rusija radi dobar posao kada je reč o nuklearnoj energiji. Kina je, takođe, lider u toj oblasti, ali nikada nisam uspeo da prodrem u Kinu, što je šteta za film koji sam želio da uradimo. Ali Putin je veliki lider svoje zemlje i narod ga voli”, poručio je Stoun u intervjuu za „Gardijan”, prenosi Tas.

On je dodao da mu je omiljeni predsednik bio Džon Kenedi, te da je reč o ljubitelju mira, dok je Džo Bajden „ratnik u najgorem smislu te reči”. Stoun je ranije snimio dokumentarni film o predsedniku Rusiju na osnovu dugog razgovora sa njim. On je, zajedno sa ukrajinskim rediteljem Igorom Lopatenkom, 2016. godine producirao film o događajima iz 2014. godine, pod nazivom „Ukrajina u plamenu”. Nekoliko godina kasnije, dvojica reditelja su snimila dokumentarac „Otkrivajući Ukrajinu” u kojem je prikazan intervju sa ruskim predsednikom. Oba filma su prikazana na ruskoj televiziji, navodi Tas, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

IRENA VUJOVIĆ POSLALA PORUKU: Ološ hoće da vlada sa ološem!

Član predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pružila je podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, koji...

Još priča na sličnu temu