22.6 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

PRED USTAVNIM SUDOM: Dosta, „Oko sokolovo” je nezakonito i protivustavno!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Odbornička grupa Narodne stranke u Skupštini Beograda podnela je juče Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu zakonitosti i ustavnosti odluka kojima je u glavnom gradu uveden sistem za nadzor parkiranja „Oko sokolovo“.

Ako budu osporeni akti gadske vlasti kojima je komunalnoj miliciji dato u nadležnost da koristeći „Oko sokolovo“ kažnjava za nepropisano parkiranje, građani koji su platili kaznu mogli bi da traže naknadu štete.

„Komunalna milicija može da kažnjava samo za parkiranje na javnim površinama koje nisu predviđene za javni sabraćaj, kao što su zelene površine“, rekao je odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda, advokat Miloš Pavlović, novinarima ispred suda, nakon što je predao inicijativu.

- Advertisement -

Pavlović je precizirao da komunalna milicija nije nadležna za saobraćaj, nego Ministarstvo unutrašnjih poslova i saobraćajna policija, tako da bi Ustavni sud trebalo da stavi van snage akte Grada kojima je to omogućeno.

„Ti akti su protivni važećim zakonima, kojima je ta materija regulisana, ali i Ustavu Srbije jer narušavaju pravni poredak“, rekao je Pavlović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti