Oglasio se Miša Vacić o Ukrajini: „Očigledan je KRAJ Novog svetskog poretka koji su proglasili AMERIKANCI!“

Obavezno pročitajte

Od početka svog političkog delovanja sam se borio protiv antiruske propagande i laži o Putinu, jer ja — kao u ceo srpski narod — volim Rusiju i braću Ruse, ali ajde da budemo objektivni: Moskva je mogla da reši ukrajinsko pitanje vrlo lako odmah posle protiustavnog puča u Kijevu 2014.godine — kao što je to uradila sa strateški bitnim Krimom, koji je uspela da pripoji bez jednog metka. Ipak je Kremlj tada odlučio da se ne meša i izabrao mirni put diplomatije.

Međutim režim u Kijevu je više od 8 godina ignorisao i čak otvoreno gazio interese ruskojezičnog stanovništva, podržavao neonacističke tekovine, veštački prekrajao istoriju, sprovodio jaku rusofobsku propagandu istovremeno zatvarajući opozicijne proruske medije.

- Advertisement -

Piše: Miša Vacić, predsednk Srpske Desnice i predsednički kandidat

Ukrajina je samo imitirala pregovore u Minsku i koristila ih kao pokriće, dok je preko NATO jačala vojsku, dok su njeni zvaničnici više puta otvoreno izjavljivali kako sanjaju Hrvatski scenario etničkog čišćenja. Za to vreme Rusija je dobijala nove sankcije pod izmišljenim izgovorima, bez obzira na to što je, čak protiv svog ugleda, naterala DNR I LNR da poštuju premirje dok njih granatira bahata ukrajinska vojska i neonacističke formacije. Istovremeno NATO ignorisao svaku rusku molbu po pitanju bezbednosnih garancija i prema pouzdanim izvorima čak obećao Ukrajini ulazak u alijansku sledeće godine.

Sada su, onima koji su sahranili međunarodno pravo na Kosovu i Metohiji 1999. godine, koji su ubijali civile u Libiji, Iraku, Avganistanu, Siriju… podržavali teroriste u Bosni i na Kosmetu, puna usta tog međunarodnog prava. Pričaju kako je Rusija počela rat — a neće da primete da rat traje već 8 godinu i da je Moskva jednostavno prinuđena da se umeša da ga sada konačno završi.

Faktički Kremlj je prihvatio tu doktrinu koju je Zapad legitimisao tokom razbijanja Jugoslavije — Responsibility to protect. Sada Rusija brani ruski narod kojem oduzeta sva osnovna prava — svoj jezik, kulturu, istoriju — i da očisti ukrajinu gde su ponovo posle 45-e iznikle štetne biljke nacizma. Ovo je povratak Rusije kao svetske velesile i očigledan kraj “Novog svetskog poretka” koji su proglasili Amerikanci po završetku hladnog rata.

Živeo mir. Slava oslobodiocima ruske zemlje Ukrajine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu