22.6 C
Belgrade
petak, 12 avgusta, 2022

OGLADNEO: Martinović prekinuo štrajk glađu, evo zašto

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović odlučio je da prekine štrajk glađu, saopštio je na konferencije za medije ispred Narodne Skupštine.
Martinović je, kako prenosi N1, pre iznošenja svoje odluke pročitao saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje navodi da je preduzelo dokazne radnje jer postoji osnovana sumnja da je 8. maja ispred Skupštine izvršeno nasilje prema poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

U saopštenju tužilaštva koje je Martinović pročitao kaže se da su preduzete dokazne radnje prema B.O. i drugim licima za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili nasilje prema Rističeviću i Lončaru.

- Advertisement -

Dodaje se da će tužilaštvo dokazne radnje sprovesti u najkraćem mogućem roku.

Martinović je istakao da nije previše zadovoljan ovim saopštenjem i dodao da je ono moralo da bude mnogo oštrije, kao i da, kako je rekao, mnogo jasnije definiše šta se 8. maja desilo ispred Skupštine.

„Ali i ovo je prvi korak u onome što smo imali nameru da uradimo, a to je da apelujemo na nadležno javno tužilaštvo da reaguje u skladu sa zakonom na brutalno prebijanje narodnog poslanika koje se desilo od strane Obradovića i grupe huligana“, kazao je Martinović, a prenosi N1.

- Advertisement -

On je objasnio da štrajk glađu prekida ne zato što je zadovoljan ovim saopštenjem tužilaštva, „već zato što želimo da doprinesemo smirivanju svih tenzija u Republici Srbiji, posebno tensija vezanih za rad Skupštine“.


Na pitanje novinara N1 da li se njegov štrajk glađu i saopštenje može smatrati kao vrsta pristiska na tužilaštvo, što je spominjao i predsednik Srbije, Martinović nije odgovorio konkretno, već je naveo da je već rekao – da je Republika Srbija država koja počiva na načelu podele vlasti i da smatra da svaki organ koji pripada zakonodavnoj, sudskoj i izvršnoj vlasti mora da radi u skladu sa Ustavom i zakonom.

„Mislim da je bilo vreme da se tužilaštvo oglasi povodom toga što se desilo 8. maja ispred Narodne skupštine – da li će to neko da tumači kao pritsak ili ne, to je na njemu da oceni, ali ovim je postignut prvi korak, da niko više u Srbiji ne može da uzme za pravo da batina i linčuje nekoga ko ne misli kao on“, rekao je Martinović.

On je ponovio da nikada više u Srbiji ne sme da se desi da neko pretuče nekoga ko mu je politički neistomišljenik.

Naveo je da je ranije rekao da bi isto postupio kad bi se nasilje učinjeno prema Bošku Obradoviću, prema Draganu Đilasu ili bilo kom građaninu, jer „nasilje ne može da bude politički instrument“.

Možemo da debatujemo na bazi naših argumenata i na bazi naših programa, ali da pravite sačekušu poslanicima, ministrima, da biste ih fizički napali i vređali, to jednostavno u Srbiji ne sme da se dešava, kao što ne bi smelo da se dešava ni u jednoj pravnoj državi, dodao je.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti