15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

ODRŽANA LITIJA ZA SPAS SRBIJE, ODJEKIVALO ULICAMA: Putin je car planete! Kosovo je Srbija! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Litija za spas Srbije“ završena je večeras ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, gde su građani potpisivali peticiju za zabranu Parade ponosa.

Litija je krenula oko 18 časova od Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

- Advertisement -

Kolona se zaustavila u blizini Brankovog mosta, gde su okupljeni uglas izgovorili molitvu Oče naš, a pojci su otpevali nekoliko crkvenih pesama.

Vladika banatski Nikanor izjavio je da pozdravlja odluku za otkazivanje Evroprajda u Beogradu, navodeći da bi to bilo „skrnavljenje naše zemlje, crkve i porodice“.

On je, obraćajući se učesnicima na protestu, kao primer odnosa prema gej populaciji naveo ruskog predsednika.

Kako je rekao, „današnji car planete koja se zove Zemlja je niko drugi nego Vladimir Vladimirovič Putin“ koji je doneo odluku da o „anomalijama kakve se pojavljuju u Srbiji ne sme biti ni govora a kamoli da zažive“.

- Advertisement -

„Svaki roditelj ima pravo da svoga sina zove sinom a svoju ćerku ćerkom. Bilo muško ili žensko ima pravo i samo to pravo ima da zove svoju majku majkom a svoga oca ocem. Svaka druga orjentacija ili odluka nečija bila bi anomalija i ne bi je poštovali i nećemo je poštovati“, rekao je vladika Nikanor.

Kolonu su predvodili članovi moto udruženja „Noćni vukovi“, a učesnici litije nosili su crkvena obeležja i zastave Srbije.

Sveštenici su nosili platno na kome je pisalo „Sveti oče Savo, moli Boga za nas“.

Policija je štitila prostorije Prajd info centra. Kolona je prošla pored centra i nastavila ka Hramu Svetog Save, a incidenata nije bilo.

Dok su prolaizili Ulicom kralja Milana, učesnici su uzvikivali „Kosovo je srce Srbije“.

Učesnici litije su u najavi skupa naveli da se zalažu za „očuvanje tradicionalnih porodičnih vrednosti“.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti