ODRŽAN SKUP TZV. DESNIČARA U NOVOM SADU: „Danas Kosovo, sutra Vojvodina“

Obavezno pročitajte

Skup ispred zgrade Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu koji je počeo u 18 sati je završen, a potom su učesnici šetali do kompleksa Banovine odnosno do zgrade pokrajinske vlade.

U momentu kada su učesnici skupa prilazili SNP-u i dok su se organizatori penjali na plato ispred pozorišta, sa zvučnika se čula pesma Đorđa Balaševića „Dno dna“, a odmah posle niz nacionalističkih pesama.

- Advertisement -

Prvi se obratio predsednik gradskog odobra Zavetnika Borko Ilić, zatim lider POKS-a Vojislav Mihailović, predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović, i predsednik Dveri Boško Obradović, koji je nabrojao njihove zahteve – a to je poništavanje prihvatanja francusko-nemačkog plana za Kosovo, drugi je ostavka predsednika Republike, a treći zahtev je organizovanje vanrednih izbora na svim nivoima.

On je pozvao i na ujedinjenje svih stranaka patriotskog bloka u jedan jedinstven nacionalni front.

„Danas nam traže Kosovo, sutra će nam tražiti Vojvodinu“, rekao je Obradović, a to je ujedno bio i najistaknutiji transparent na skupu, „Danas kosovo, sutra Vojvodina“, pored onog na kom je pisalo „Vučicu, ostavka i izbori“.

Taj narativ da Vojvodinu očekuje kosovoski scenario bio je prisutan i u pozivima na ovaj skup, što su osudile Akcija progresivne Vojvodine i Liga socijaldemokrata Vojvodine, u dva odvojena saopštenja, navodeći da se na taj način unosi nemir među građane i građanke Vojvodine i otvara opasnost od međunacionalnih tenzija, jer, kako su saopštili ligaši, ekstremni desničari jedino što znaju jeste da pale vatru, a posle ih slabo interesuje da li je od te vatre nešto ostalo.

Potom je skup krenuo ka pokrajinskoj vladi, gde je i završen.

Reporeterka N1 primetila je da su učesnici dovoženi i autobusima iz Beograda i Čačka

Slične skupove ove stranke su organizovale u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a glavna tema je protivljenje sporazumu između Beograda i Prištine.

Veliko nacionalno okupljanje u Novom Sadu“ najavljeno je porukama „Ne kapitulaciji“, „Za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije“, „Ne francusko-nemačkom ultimatumu“, „Vučiću, ostavka“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu