ODREKLI SE TRADICIJE, PRECI IM SE U GROBU PREVRĆU: Upotreba policijskih pasa u Berlinu suspendovana zbog zakona!

Obavezno pročitajte

Policijski psi u Berlinu, obučeni da napadnu počinioce krivičnih dela, stavljeni su na prinudnu pauzu u obavljanju dužnosti zajedno sa svojim vodičima, zbog kontradiktornosti između metoda koje se koriste za njihovu kontrolu i novog zakona za sprečavanje okrutnosti prema psima.

Upotreba ogrlica za povlačenje radi kanalisanja agresije policijskog psa prema potencijalnom kriminalcu, u suprotnosti je sa zakonom koji je uveo bivši ministar poljoprivrede, a koji je stupio na snagu 1. januara.

Nemačka policija je saopštila da je 49 pasa, od oko 130 korišćenih za operacije – od hapšenja počinilaca krivičnih dela do otkrivanja droge i eksploziva ili lociranja nestalih – suspendovano sa dužnosti dok se ne pronađe rešenje koje će omogućiti da službenici ne krše zakon, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

„Trenutno nismo u mogućnosti da rasporedimo deo naših službenih pasa zbog promena u zakonu o zaštiti životinja koji se odnosi na pse. Među suspendovanim su psi koji rade zajedno sa specijalnim snagama, i oni koji se koriste za zaštitu ljudi, kao i za hapšenje prestupnika”, izjavio je portparol policije Tilo Kablic.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu