ODLOŽENA DEPORTACIJA ĐOKOVIĆA: Večeras razgovor sa imigracionim vlastima!

Obavezno pročitajte

Australijska vlada prihvatila je predlog da odloži deportaciju srpskog tenisera Novaka Đokovića iz Melburna, kome je danas drugi put ukinuta viza.

Advokat australijske vlade Stiven Lojd rekao je da Vlada neće pokrenuti postupak deportacije.

Đoković će večeras po srednjoevropskom vremenu, a u subotu ujutro po lokalnom vremenu u Melburnu, otići na razgovor sa imigracionim vlastima i do tada neće biti u pritvoru.

Lojd je predložio da Đoković tada bude sa svojim advokatskim timom, ukoliko dva službenika granične policije budu na istom spratu, ali da posle saslušanja ode u imigracioni pritvor. Srpski teniser bi preko noći bio u pritvoru, a zatim bi u nedelju bio vraćen u advokatsku kancelariju na saslušanje.

Đokovićev advokat Nik Vud rekao je da prihvata da Vlada ima pravo da privede njegovog klijenta, ali je upozorio na „medijski cirkus” ako se to dogodi, prenela je Beta.

Đokovićev advokatski tim naveo je da je svaki minut dragocen u ovom procesu, pošto Australijan open počinje u ponedeljak.

Vud je tražio da obe strane podnesu svu dokumentaciju u subotu kako bi sve bilo spremno za saslušanje u nedelju. On je tražio da njegov klijent ne bude u pritvoru do odluke suda o žalbi.

On je kritikovao odluku o ukidanju vize i rekao da je ministar za imigracije Aleks Hok samo razmotrio kakav bi uticaj Đokovićev ostanak u zemlji imao na antivaksere i da bi podstakao njihovo raspoloženje, za šta, kako je naveo, nema dokaza. Istakao je da se ministrovo obrazloženje za otkazivanje vize razlikuje od prvobitnog.

Vud je rekao da Đoković nije primio vakcinu zbog medicinskih kontraindikacija i da je prvi teniser sveta ispunio sve uslove.

Saslušanje je prekinuto i čeka se odluka o terminima nastavka procesa, ali i o tome da li će isti sudija obaviti saslušanje ili će slučaj prebaciti na drugi sud.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

SRPSKOM STOČARU PUKAO FILM: „Sve za našu decu! A kada će moja deca da dođu na red?“ (VIDEO)

Nenad Nešić, jedan od malo preostalih stočara u Donjem Krajincu kod Leskovca, kaže da je godinama morao da se...

Još priča na sličnu temu