NEŠTO SE SPREMA? Odložen sastanak Beograda i Prištine u Vašingstonu

Obavezno pročitajte

Beograd i Priština se ne sastaju

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. Kosova Avdulaha Hotija biće održan 4. septembra u Vašingtonu, potvrdio je za Nova.rs Džon Uliot, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost SAD. On je podsetio da su razgovori bili zakazani za 2. septembar i naveo da su odloženi za dva dana zbog „rasporeda“.

Da će sastanak Hotija i Vučića u Beloj kući možda biti odložen objavili su prištinski mediji u petak, a kao razlog su naveli mogućnost da njemu prisustvuje američki predsednik Donald Tramp. O tome je jutros govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da se sastanak u Beloj kući pomera za 3. ili 4. septembar.

- Advertisement -

Iz Saveta za nacionalnu bezbednost nema odgovora na pitanje da li postoji mogućnost da na njemu učestvuje i Donald Tramp i da li će se razgovarati i o političkim temama.

Uliot kaže da se SAD raduje ovim važnim razgovorima sa predsednikom Vučićem i premijerom Hotijem.

“Verujemo da je napredak u ekonomskim pitanjima, uključujući otvaranje novih radnih mesta i ubrzanje ekonomskog rasta prvi korak u napretku mirovnog procesa”, istakao je Uliot.

Ričard Grenel, izaslanik američkog predsednika za Srbiju i Kosovo, obelodanio je da će se predstavnici Srbije i Kosova u septembru razgovarati u Beloj kući.

Ovaj sastanak dolazi nakon što je onaj prethodni, zakazan za 27. jun, otkazan.

Otkazivanje sastanka Beograda i Prištine, usledilo je nakon što je samo nekoliko dana pre dogovorenog susreta Hašim Tači, predsednik Kosova, optužen za zločine pred Specijalnim odeljenjem suda u Hagu.

Zvanični Beograd se još nije oglasio.

SourceNova S

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu