18.7 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

Odgovor na provokaciju: Ruski migovi otpratili Američke bombardere!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruski lovci MiG-31 i Su-35s ispratili su strateške bombardere američkog Ratnog vazduhoplovstva iznad Beringovog i Ohotskog mora, saopšteno je u Ministarstvu odbrane.

Posada ruskog lovca je identifikovala cilj, u pitanju je bio strateški bombarder V-1V „Lancer“ američkog Ratnog vazduhoplovstva. Nakon što se inostrani avion udaljio od ruskih granica lovci su se vratili u svoju bazu“, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Ka ciljevima su poleteli ruski lovci MiG-31 Su-35s i presreli tri američka bombardera iznad Crnog mora.

mig 31

Ranije je komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergej Surovikin saopštio da je NATO povećao aktivnosti svojih borbenih, a ne samo izviđačkih aviona u blizini ruskih granica. On je rekao da su, od 28. avgusta do 4. septembra, američki bombarderi imali na desetine pojedinačnih i grupnih letova u vazdušnim prostranstvima zapadne i istočne Evrope, kao i iznad mora.

Avioni vazduhoplovnih snaga Rusije su 27 puta podizani u vazduh kako bi presreli strane letelice iznad Baltičkog, Barencovog, Crnog i Ohotskog mora.

- Advertisement -

Rusija je nekoliko puta naglasila da to stvara dodatnu napetost u međunarodnim odnosima i pozivala Vašington da ne organizuje ovakve letove. Vlada Amerike je odbila zahtev Rusije.

- Advertisement -
Sourcesputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti