Odgovor na provokaciju: Ruski migovi otpratili Američke bombardere!

Obavezno pročitajte

Ruski lovci MiG-31 i Su-35s ispratili su strateške bombardere američkog Ratnog vazduhoplovstva iznad Beringovog i Ohotskog mora, saopšteno je u Ministarstvu odbrane.

Posada ruskog lovca je identifikovala cilj, u pitanju je bio strateški bombarder V-1V „Lancer“ američkog Ratnog vazduhoplovstva. Nakon što se inostrani avion udaljio od ruskih granica lovci su se vratili u svoju bazu“, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Ka ciljevima su poleteli ruski lovci MiG-31 Su-35s i presreli tri američka bombardera iznad Crnog mora.

mig 31

Ranije je komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergej Surovikin saopštio da je NATO povećao aktivnosti svojih borbenih, a ne samo izviđačkih aviona u blizini ruskih granica. On je rekao da su, od 28. avgusta do 4. septembra, američki bombarderi imali na desetine pojedinačnih i grupnih letova u vazdušnim prostranstvima zapadne i istočne Evrope, kao i iznad mora.

Avioni vazduhoplovnih snaga Rusije su 27 puta podizani u vazduh kako bi presreli strane letelice iznad Baltičkog, Barencovog, Crnog i Ohotskog mora.

Rusija je nekoliko puta naglasila da to stvara dodatnu napetost u međunarodnim odnosima i pozivala Vašington da ne organizuje ovakve letove. Vlada Amerike je odbila zahtev Rusije.

Sourcesputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu