UNIŠTAVANJE MLADIH: Ukinuto odeljenje za mališane s poteškoćama u razvoju!

Obavezno pročitajte

Danas su mališani krenuli u školu, srećni što će videti školske drugove, spremni za nove izazove i znanja, ali troje dece je ostalo zbunjeno i tužno. Njima je sinoć stiglo obaveštenje da je njihovo odeljenje prosto ukinuto i da više ne postoji, kaže Irena Živković, iz resora socijalne politike, nakon odluke da se u Osnovnoj školi „Vasa Čarapić“ u Beogradu ugasi odeljenje dece sa teškoćama u razvoju. 

– Ministarstvo je školi „Vasa Čarapić“ u Beogradu javilo 31. avgusta oko 19 časova da se odeljenje dece sa teškoćama u razvoju ukida. Zakon propisuje tačan minimalni broj učenika neophodnih da odeljenje nastavi sa radom, ali roditelji tvrde da je proteklih godina radilo i sa manje đaka. Defektolog koji je vodio odeljenje, kažu, da ostaje sa pola fonda časova i minimalnom platom – napominje Irena Živković i nastavlja:

– Gospodo iz Ministarstva, deci sa teškoćama u razvoju ste ukinuli postojeću podršku, a odbijate da pružite novu. 

- Advertisement -

Roditeljima, pored svih problema sa kojima se u ovakvoj državi susreću, namećete dodatne brige.

Stručnim ljudima, koji žele i mogu da pomognu, na milion načina degradirate profesiju.

Obaveštenje o ukidanju odeljenja, ako je bilo neophodno, je po zakonima i po ljudskosti trebalo stići mnogo ranije, da bi se pripremili i deca i roditelji i da bi pronašli prihvatljivu alternativu.

Budimo konkretni, vas ove stvari uopšte i ne zanimaju. Ono što treba reći je da ima i nas koje zanimaju i koji ćemo se založiti da ova deca i roditelji ne budu više margine već ravnopravni članovi našeg društva u svakom pogledu – poručila je Irena Živković.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu