ODBRANI USTAV I ZAOKRUŽI „NE“: Patriotska akcija, plakati izlepljeni širom Srbije!

Obavezno pročitajte

Mnoge političke partije deklarativno su se izjasnile da su protiv promene Ustava i pozvale građane Srbije da 16. januara zaokruže „NE“ na glasačkom listiću, ali jedina koja je pokrenula i uličnu kampanju je Srpska Desnica.

U preko 40 gradova i opština u Srbiji Srpska Desnica je sinoć izvela akciju lepljenja plakata, nalepnica i podele letaka sa porukama protiv promene Ustava.

Slogan kampanje Srpske Desnice je “Odbrani državu! Odbrani Pravdu! Odbrani Ustav! Odbrani Srbiju! 16. januara izađi na referendum i zaokruži NE!”.

- Advertisement -

Lider Srpske Desnice već je više puta javno, u medijskim gostovanjima, kritikovao predlog za promenu Ustava navodeći da je reč o pritisku spolja koji se vrši na Srbiju. Vacić je apelovao na ljude da izađu u što većem broju i zaokruže “NE”.

– Ništa što nam nameće Evropa nije dobro za Srbiju i njene građane pa ni predložene promene Ustava. Vlast i proevropska opozicija žele da ovaj referendum uspe, prvi su ga raspisali, a drugi pozivaju na bojkot kako bi volja Brisela bila nametnuta Srbima sa malim brojem glasova. Zato Srbija mora masovno izaći 16. januara na referendum i zaokružiti “ne” – poručuje Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice.

On je posebno osudio partije koje pozivaju na bojkot tvrdeći da one pomažu SNS-u da lakše sprovede naloge iz Brisela i Vašingtona.

– Zanimljivo je da sve proevropske partije i tzv. lider opozicije Dragan Đilas pozivaju na bojkot na referendumu za koji se ne zahteva 50 posto izlaznosti. Đilas je time poručio naprednjacima, izvršite šta su vam rekli naši zajednički šefovi, a ja vas neću ometati. Strašno je što su na pozive za bojkot naseli i mnogi rodoljubi. Jedini način da zaustavimo naprednjake i Đilasa je izaći na referendum i zaokružiti “NE!” – rekao je Vacić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu