Od prvog januara bahatim izvršiteljima se smanjuju beneficije

Predlažemo

Danas je rođendan Nikoli Jokiću! Pogledajte najbolje poteze Srbina u dosadašnjoj karijeri (VIDEO)

Srpski centar Nikola Jokić danas puni 25 godina. Jokić je trenutno igrač Denver Nagetsa i jedan od...

STANKOVIĆ PRED ČUKARIČKI: Zvezda ima samo jedno očekivanje a to je pobeda!

Dejan Stanković obratio se medijima povodom svog predstojećeg debija na klupi Crvene zvezde u subotu protiv ekipe...

Goran Ivanišević o Đokoviću: Novak je genijalac, rođeni pobednik i za mene je najveći

Novak Đoković je genijalac i rođeni pobednik. On pokazuje ono što nisam video ni kod koga drugog,...

Ministarka pravde Nela Kuburović je rekla za Tanjug da se novinama Zakona o izvršenju i obezbeđenju (ZIO) postiže srazmera kod imovine dužnika na kojoj se sprovodi izvršenje, zapravo, postiže se srazmera između portažnje i dugovanja.

Od prvog januara 2020. godine, vlasnik nepokretnosti neće moći da ostane bez stana zbog komunalnog duga manjeg od 5000 eura u dinarskoj vrednosti.

Od 1. januara 2020. godine počinje primena novih odredbi Zakona o izvršenju i obezbeđenju , prema kojima dužnik, vlasnik nepokretnosti više neće moći da ostane bez stana zbog komunalnog duga manjeg od 5.000 evra u dinarskoj protivrednosti.

Do sada se kao najveći problem u praksi pokazala prodaja nepokretnosti gde je bio najveći broj zloupotreba koje često nisu mogle da se dokažu. Takođe najviše primedbi stizalo je i zbog toga što u nadmetanju nisu mogli da učestvuju svi koji to žele, da cena nije adekvatna...“, rekla je Kuburovićeva.

Od prvog mara marta 2020. godine, sprovodiće se elektronska prodaja nepokretnosti, a u aukcijama neće moći da učestvuju niti izvršitelji, niti članovi njihove porodice. Elektronska aukcija sprovodiće se paralelno sa važećim sistemom do jula, a nakon toga, elektronska aukcija postaje jedini način javnog nadmetanja.

Platforma obezbeđuje anonimnost učesnika nadmetanja, tako da javni javni izvršitelji, kao ni učesnici među sobom, neće znati ko su osobe koje učestvuju u javnoj prodaji. Svako lice dobijaće svoj poseban identifikacioni broj, koji čuva njegovu anonimnost sve do kraja postupka„, precizirala je Kuburovićeva.

Izmene koje stupaju na snagu imaju za cilj smanjenje troškova u izvršnim predmetima, a što će dovesti do smanjenja naknada za javne izvršitelje, koja takođe počinje stupanjem novim zakonom na snagu.


- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

SENZACIONALNO OTKRIĆE U CG: Pronađeni krst ključni dokaz o postojanju SPC! (FOTO)

Rozetu, ili okulus, sa krstom, početkom februara otkrio je na Nemanjinom gradu u Podgorici iguman manastira Svetog Simeona Mirotočivog...

REPUBLIKANCI PROGLASILI “USTANAK“ Sandulović krenuo u “oslobodjenje Srbije“ (VIDEO)

Predsednik Republikanske partije Nikola Sandulović sinoć je na skupu svojih pristalica i simpatizera proglasio ustanak i krenuo u ...

PRE SKORO VEK U KRALJEVU: Plate bile današnjih 7.000 evra, pogledajte kako je izgledala supermoderna fabrika aviona (VIDEO)

Aeroplanska radionica Vazduhoplovnog tehničkog zavoda bio je naziv za državnu fabriku aviona u Kraljevini Jugoslaviji koja je osnovana u Kraljevu 1927. godine.Proizvodila...

POČEO RASPAD BIH: Skup nadzirao Putinov diplomata – Dodik najavio granicu između RS i Federacije!

Foto: Žurnal.info / Vijesti.ba Alexey Semenikhin za vreme sastanka boravio u zgradi Vlade RS u Istočnom Sarajevu. Ruski...

Mitropolit sreo litiju na putu za Pljevlja i objasnio razliku između Mila i premijera Markovića

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije krenuo je danas za Pljevlja gde će služiti moleban i učestvovati na litiji u ovom najsjevernijem gradu u...
- Advertisement -
loading...