OD KORONE JE UMRLO 200 LJUDI, A OD RAKA U ISTO VREME 6.000! Ali to nije sve, onkolog izneo stravične podatke!

Obavezno pročitajte

Direktor Klinike za onkologiju KBC-a Split, Eduard Vrdoljak, rekao je da su od početka pandemije u Hrvatskoj umrla 203 bolesnika s korona virusom, a od raka 6.000 ljudi.

U isto vreme, kako je naveo, dijagnozu Kovida-19 imalo je 12.285 bolesnika, a raka 12.300 pacijenata, znači gotovo isto.

Onkolog prof. EDUARD VRDOLJAK: Probudimo se, rak se ne događa drugima NEGO  NAMA. RAK JE ČESTO SMRTONOSAN, ALI MOŽE BITI I IZLJEČIV! - Glas Istre

„Nedavno smo analizirali broj novo dijagnostifikovanih bolesnica s rakom dojke u Hrvatskoj za vrijeme zaključavanja i otkrili da u prve dve nedelje maja broj novoobolelih dijagnosticiranih žena, koju su dobile iglenu biopsiju i dijagnozu raka, bio za gotovo 50 posto niži nego u prve dve nedelje 2019. godine“, rekao je Vrdoljak za RTL Direktu.

- Advertisement -

MUK NA RTL: Ljudi umiru od raka, kakva korona!

„Prava istina je da imamo kontinuirani porast novoobolelih bolesnica s rakom dojke i da to sigurno ne znači da one nisu dobile rak nego da se nisu dijagnosticirale. Kao posledicu ćemo imati kasnije dijagnosticirane tumore, a samim time i moguće lošije ishode u lečenju“, rekao je Vrdoljak, preneo je Index.

Sourceespreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu