Od DSS-a i Miloša Jovanovića zavisi da li naprednjaci „padaju“ u Beogradu?

0
310

Tvrdnjama tri liste, Ujedinjenih za pobedu Beograda, Moramo i NADA, opozicija imaju većinu u Beogradu.

Međutim, činjenica da postoji većina tri opozicione liste ne znači i da će doći do promene vlasti u prestonici.

Kandidat za gradonačelnika Ujedinjenih za pobedu Beograda Vladeta Janković izjavio je za N1 da je gotovo sigurno da je opozicija izvojevala pobedu u Beogradu. „Kad kažem ‘mi’ mislim na nekoliko opozicionih stranaka koje bi mogle da oforme većinu u gradskoj skupštini i vlast u gradu“, rekao je Janković. Međutim, situacija u Beogradu zavisi od koalicije NADA, koja ima oko pet odsto glasova.

Toga je svestan i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, koji je poručio da će njihova koalicija biti odlučujući faktor za buduću vlast u Beogradu. „Beogradski rezultati nas upućuju da ćemo sasvim sigurno biti odlučujući faktor za buduću vlast u Beogradu. To nas raduje. Tokom kampanje sam rekao da bih voleo da koalicija NADA na neki način bude taj ključni tas na vagi“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare. 

Jovanović je poručio da su promene potrebne. Napomenuo je da nisu iznenađeni, što se tiče odluke RIK-a o saopštavanju glasova i da sa tim u vezu dovode, kako je rekao, tesan rezultat u Beogradu. 

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Predrag Marsenić izjavio je pre gotovo nedelju dana da koalicija NADA spremna na postizbornu koaliciju sa listama leve orijentacije Moramo i Ujedinjeni za pobedu Beograda. Vladeta Janković je poručio da je mnogo manje od pobede opozicije u Beogradu sigurno to da li će SNS priznati takve rezultate izbora. 

„Mene lično zabranjiva činjenica da je RIK tako rano završio rad. To znači odlaganje da naprednjaci u svojoj panici traže vremena i predaha da se pregrupišu, smisle šta će i kako će, kako bi poraz u Beograda pretvoril u neku vrstu pobede“, rekao je Janković.

Ostavite komentar