„OD 27. MAJA NEĆU VIŠE PREDSEDNIK SNS“: Vučić još ne zna ko će ga zameniti

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da od 27. maja neće više biti predsednik Srpske napredne stranke, ali je rekao da će ostati član.

„Formiram Narodni pokret za Srbiju oko Vidovdana, ali ostajem član SNS-a, mada se nadam da ćemo izabrati novo rukovodstvo. Taj pokret biće širi od SNS-a i voleo bih da ubacim i one ljude koji nisu u SNS-u. Još ne znam ko će me zameniti na čelu stranke, ali znam da će pojedini koji su izgubili funkcije napustiti SNS“, rekao je Vučić za TV Prva.

- Advertisement -

Na pitanje kako će odgovoriti pripadnicima opozicije koji su osporili njegov legitimitet, predsednik je rekao da će im predložiti pokretanje ustavne procedure.

„Potrebno im je dve trećine poslanika, nek se sakupe svih 85, a ja ću im dodati koliko treba iz SNS-a. Kada izglasaju da je sporan moj legitimitet, idemo na referendum da vidimo želi li narod smenu predsednika. Biću predsednik dok me narod hoće, a kad narod bude mislio da sam izdajnik, lopov i da se ne borim za njihove interese, onda će prestati da budem predsednik“, rekao je Vučić.

On je ocenio da čak i oni koji ga mrze ga poštuju i da, imajući to u vidu, on već zna kakvi će rezultati biti ako dođe do referenduma.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu