20.8 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

Sud kaznio Vesića s 300.000 jer je Obradovića nazvao fašistom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lider Dveri dobio je novu sudsku presudu protiv predstavnika vlasti.

Boško Obradović objavio je na svom Tviter nalogu da je Prvi osnovni sud kaznio zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, jer ga je “nazvao fašistom”.

“Da li će TV PINK ovo objaviti u “Nacionalnom dnevniku” večeras, tamo gde je i izgovorena ova sada i sudski dokazana laž? Posle “Informera” i Vučića, sada je i Vesić sudski dokazan lažov”, napisao je Boško.

Nedavno je isti taj Prvi osnovni sud u Beogradu doneo prvostepenu presudu kojom se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavezuje da lideru Dveri plati 200.000 dinara sa zateznom kamatom, u roku od 15 dana. Kako se navodi u presudi, Vučić je u obavezi da Obradović uplati taj novac “na ime naknade nematerijalne štete u vidu pretrpljenih duševnih bolova, a zbog povrede ugleda i časti”.

- Advertisement -

Povod za Obradovićevu tužbu bila su dva gostovanja Aleksandra Vučića na TV Pink od 13. i 16. februara 2019. godine, u kojima ga je živom prenosu nazvao “lopovom” i “fašistom”.

“Ja sa njima neću da se sastanem. Za narod i građane sam uvek otvoren, a za ove lopove ne. Zašto nisu u zatvoru, to je teško pitanje. Zato što su celokupan pravosudni sistem oni postavili”, rekao je tada Vučić, a navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Dveri.

Lider SNS je tri dana kasnije od tog gostovanja na Pinku iz Minehna poručio:

- Advertisement -

“Srbija ima mnogo važnijih problema od tako i toliko neozbiljnih ljudi kao što su Đilas, Jeremić i onaj fašista Obradović”.

pO pesudi Prvog osnovnog suda, koja je doneta u novembru, navodi se da je Vučić zbog poverede časti i ugleda u obavezi da uplati Obradoviću 200.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom, počev od 26. novembra prošle godine do same isplate. Predsednik Srbije dužan je da uplati ovaj novac u roku od 15 dana, a “pod pretnjom prinudnog iseljenja”.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti