OBRADOVIĆ, TALENTOVANI POLITIČAR SA DEDINJA: Garantujem da nova vlast u Beogradu neće izmeštati spomenik Nemanji!

Obavezno pročitajte

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović poručio je kako građanima garantuje da nakon smene vlasti u Beogradu spomenik Stefanu Nemanji neće biti izmešten.

Kontroverza oko spomenika otvorena je prethodnih dana nakon izjava reditelja Gorana Markovića i jednog od kandidata za gradonačelnika Vladete Jankovića o mogućnostima uklanjanja spomenika, a Dveri su su u današnjem saopštenju obećale neće biti izmeštanja.

- Advertisement -

„Dveri će biti nezaobilazni činilac u svakoj koaliciji koja sruši Vesićevu kriminalnu i korumpiranu vlast u Beogradu i zato sada obećavamo građanima da spomenik utemeljivaču srpske države neće biti uklonjen“, naglasio je Obradović.

Prema njegovim rečima, Stefan Nemanja je ličnost od izuzetnog značaja za srpsku državnost i duhovnost i prestonica zaslužuje njegov spomenik i mora se odvojiti značaj Stefana Nemanje od Srpske napredne stranke koja je pokušala da prisvoji njegovo nasleđe.

„Srpska napredna stranka će leteti sa vlasti, ali spomenik će ostati tu gde jeste“, ističe Obradović.

On je pozvao stranke opozicije da se „fokusiraju na zaista bitne teme“, poput korupcije, kriminala, pljačke budžeta, loše javne usluge i uništavanja Beograda, „a ne spomenik“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu