OBRADOVIĆ: Progovorio o svojoj knjizi i poziva odgovorne za afere o kojima se ĆUTI (VIDEO)

Obavezno pročitajte

I reagujte u vezi CG. Hapšeni su srpski sveštenici i mimo Nikšića – u Bijelom polju, Tivtu i po mnogim drugim mestima. Moramo da reagujemo, poručio je Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri ispred Skupštine Srbije, liderima Saveza za Srbiju koji su došli da mu daju podršku u njegovom štrajku gladi koji spomenuti narodni poslanik drži već više dana ispred republičkog skupštinskog zdanja zbog nezakonitog sazivanja republičkih i lokalnih izbora od strane predsednika Srbije.


- Advertisement -

On je izjavio i da nastavlja štrajk gladju i da ostaje pri zahtevima da se prekine izborni proces i da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto. „Ja na neki način nastavljam i štrajk Aleksandra Martinovića pošto je on odustao. Preuzeću ideju i obavezu da tražim od tužilaštva i MUP-a da procesuiraju sve odgovorne u svim aferama visoke korupcije i kriminala u vrhu vlasti o kojima se godinama ćuti od Savamale, slučaja helikopter, do Jovanjice i Krušika“, rekao je danas Obradović za N1.

Kako je kazao, za sada ga niko nije zvao iz tužilaštva i policije za izjavu po krivičnoj prijavi koja je podneta protiv njega i još tri osobe povodom incidenta ispred Skupštine 8. maja.

„Ali čujem, nemam još potvrde, da policija polako kontaktira ostalu trojicu koji su navedeni kao učesnici nekakvog incidenta. Videli smo da Marjana Rističevića niko nije dotakao, on je bio uzrok incidenta provocirajući okupljene“, naveo Obradović.

Dodao je da se zdravstveno oseća dobro.

Lider Dveri je na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, gde štrajkuje gladju, izjavio da će nastaviti štrajk i da je spreman da iznese izjavu u vezi s incidentom s poslanikom Marjanom Rističevićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

„Ne pozivam se na poslanički imunitet“, naveo je i dodao da isto tako traži da tužilaštvo i policija procesuiraju sve odgovorne za afere visoke korupcije i kriminala u vrhu vlasti, od Savamale, slučaja helikopter, do Jovanjice i Krušika, ubistva Olivera Ivanovića…

On je novinarima predstavio svoju knjigu pod nazivom „Kriminalni krugovi“, koja je u pripremi, a moći će, kako je rekao, da se nabavi od sledeće nedelje.

„Ona se bavi kriminalom i korupcijom u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova i aktuelne vlasti Srpske napredne stranke i ona je zbir svih mojih aktivnosti u borbi protiv korupcije i kriminala“, kazao je lider Dveri.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zapad pokušava da slomi Rusiju – to nikada neće uspeti

Zapad je pokušao da potisne, oslabi i na kraju slomi Rusiju, ali to nikada neće uspeti, rekao je ruski...

Još priča na sličnu temu