OBRADOVIĆ: Nameću politički homoseksualizam, zakonom hoće da unište porodicu i tradiciju

Obavezno pročitajte

Prvo treba otvoriti javnu raspravu, a ne nametati gotov zakon.

Brzopotezno donošenje novog zakona o istopolnim zajednicama, kako se najavljuje iz redova Srpske napredne stranke, krajnje je nedemokratski i protivustavni čin. Nedemokratski zato što je apsolutna većina građana Srbije, po svima anketama, protiv donošenja ovog zakona, računajući tu i apsolutnu većinu birača Srpske napredne stranke koja predlaže ovaj zakon.

Nedemokratski je i zato što on nikada i nigde nije stajao u predizbornim programima SNS, tako da se radi o klasičnoj postizbornoj prevari birača. Konačno, on je protivustavan jer član 62 stav 2 Ustava Srbije jasno kaže: „Brak se zaključuje na osnovu slobodno datog pristanka muškarca i žene pred državnim organom”.

Mi ovde govorimo u ime svih naših birača, tradicionalnih verskih zajednica i svih građana Srbije koji drže do porodičnog morala i porodičnih vrednosti, ne želeći da nam neko nameće antihrišćanske i antiporodične ideje i da ih potura našoj deci kao nešto moderno.

Zato je jedino demokratsko rešenje, koje bi izbeglo nedemokratsko nametanje svega, raspisivanje referenduma na temu da li ste za ili protiv legalizacije homoseksualnih brakova.

Da se u najavljenom zakonu ne radi o nekakvim istopolnim partnerstvima ili istopolnim zajednicama, kako se želi prikazati, najbolje govori citat iz predloga  koji se pojavio u javnosti: „Istopolna zajednica je zajednica porodičnog života dva punoletna lica istog pola koja je registrovana pred nadležnim organom javne vlasti u skladu sa odredbama ovog zakona”.

Ova definicija je preuzeta iz Porodičnog zakona, što govori o težnji zakonopisca da istopolne zajednice izjednači sa tradicionalnim brakom i porodicom, u svakom smislu. Na ovaj način se kroz nedemokratski nametnutu ideologiju političkog homoseksualizma želi redefinisati tradicionalno shvatanje braka i porodice, koje je Ustavom zaštićena kategorija i većinsko mišljenje u Srbiji na osnovu kojeg je izgrađen i javni moral.

Srbija je već dovoljno podeljena zemlja zahvaljujući nedemokratskom i kriminalnom režimu i nisu nam potrebne nove društvene podele i sukobi. Zato pozivamo da se najpre otvori javna rasprava na ovu temu u cilju smanjenja društvenih tenzija i traganja za interesima opšteg dobra.

Boško Obradović

SourceDveri

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu