12.6 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

OBRADOVIĆ: Nameću politički homoseksualizam, zakonom hoće da unište porodicu i tradiciju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prvo treba otvoriti javnu raspravu, a ne nametati gotov zakon.

Brzopotezno donošenje novog zakona o istopolnim zajednicama, kako se najavljuje iz redova Srpske napredne stranke, krajnje je nedemokratski i protivustavni čin. Nedemokratski zato što je apsolutna većina građana Srbije, po svima anketama, protiv donošenja ovog zakona, računajući tu i apsolutnu većinu birača Srpske napredne stranke koja predlaže ovaj zakon.

Nedemokratski je i zato što on nikada i nigde nije stajao u predizbornim programima SNS, tako da se radi o klasičnoj postizbornoj prevari birača. Konačno, on je protivustavan jer član 62 stav 2 Ustava Srbije jasno kaže: „Brak se zaključuje na osnovu slobodno datog pristanka muškarca i žene pred državnim organom”.

Mi ovde govorimo u ime svih naših birača, tradicionalnih verskih zajednica i svih građana Srbije koji drže do porodičnog morala i porodičnih vrednosti, ne želeći da nam neko nameće antihrišćanske i antiporodične ideje i da ih potura našoj deci kao nešto moderno.

- Advertisement -

Zato je jedino demokratsko rešenje, koje bi izbeglo nedemokratsko nametanje svega, raspisivanje referenduma na temu da li ste za ili protiv legalizacije homoseksualnih brakova.

Da se u najavljenom zakonu ne radi o nekakvim istopolnim partnerstvima ili istopolnim zajednicama, kako se želi prikazati, najbolje govori citat iz predloga  koji se pojavio u javnosti: „Istopolna zajednica je zajednica porodičnog života dva punoletna lica istog pola koja je registrovana pred nadležnim organom javne vlasti u skladu sa odredbama ovog zakona”.

Ova definicija je preuzeta iz Porodičnog zakona, što govori o težnji zakonopisca da istopolne zajednice izjednači sa tradicionalnim brakom i porodicom, u svakom smislu. Na ovaj način se kroz nedemokratski nametnutu ideologiju političkog homoseksualizma želi redefinisati tradicionalno shvatanje braka i porodice, koje je Ustavom zaštićena kategorija i većinsko mišljenje u Srbiji na osnovu kojeg je izgrađen i javni moral.

- Advertisement -

Srbija je već dovoljno podeljena zemlja zahvaljujući nedemokratskom i kriminalnom režimu i nisu nam potrebne nove društvene podele i sukobi. Zato pozivamo da se najpre otvori javna rasprava na ovu temu u cilju smanjenja društvenih tenzija i traganja za interesima opšteg dobra.

Boško Obradović

- Advertisement -
SourceDveri
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti