OBRADOVIĆ: Da li vlast hoće da svi ministri budu homoseksualci?

Obavezno pročitajte

Homoseksualna zajednica u Srbiji ima predsednika Vlade. Šta je još potrebno da budu priznati i zadovoljni? Da svi ministri u Vladi Srbije budu homoseksualci?

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić juče je javno iskazala dobrodošlicu Dverima u budućem dijalogu oko donošenja zakona o istopolnim zajednicama i homoseksualcima, na koji ćemo se mi vrlo rado odazvati. Postoji samo jedan problem: gde će se održati taj dijalog? U TV emisiji u udarnom terminu na RTS, a da ima više od 30 sekundi da se nešto kaže, sigurno neće.

Gde onda? U Narodnoj skupštini u kojoj nema opozicije? Na televizijama sa nacionalnom frekvencijom na kojima već godinama nije gostovao niko ko drugačije misli od aktuelne vlasti? U dnevnim novinama koje godinama nisu objavile niti jedan intervju sa nekim od opozicionih lidera? Gde?

Na 15 konferencija za medije i okruglih stolova u organizaciji Srpskog pokreta Dveri u poslednjih šest meseci, na kojima smo predstavljali naš politički program uz učešće preko 50 stručnih saradnika iz redova Dveri, akademske zajednice, NVO i istaknutih stručnjaka iz raznih oblasti, nije se pojavio niti jedan jedini novinar iz režimskih medija: RTS, RTV, TV B92, TV PRVA, TV HEPI, TV PINK, TV STUDIO B, niti dnevnih novina „Politika“, „Večernje novosti“, „Kurir“, „ALO“, „Srpski telegraf“, „Informer“, „24 sata“…

homoseksua

Na svim tim političkim i medijskim događajima prve vrste niko se nije bavio ni Vučićem ni njegovom porodicom, već šta treba uraditi da bi se promenio sistem u Srbiji i šta ćemo mi kao Dveri uraditi kada dođemo na vlast. Govorilo se o obnovi demokratije i reformi izbornog sistema, pravnoj i političkoj odgovornosti, zelenom patriotizmu i novom selu, novom gradu po meri čoveka i porodice, zdravstvu, poljoprivredi, obrazovanju i kulturi, odnosima sa Srbima u regionu i rasejanju, ekonomiji, programu za AP Vojvodinu i grad Beograd… Ali, uprkos svemu tome, niko iz medija pod kontrolom vlasti nije želeo ni da prisustvuje, a kamoli da prenese jednu jedinu rečenicu sa ovih stručnih skupova. Zašto?

Zato što bi onda javnost bila upoznata da opozicija itekako ima i plan i program, Dveri bi bile predstavljene u pozitivnom svetlu kao alternativa kompletnom korumpiranom političkom sistemu koji ovde traje već 30 godina, a to jednostavno ne sme da se dozvoli. Gde će se onda odvijati dijalog oko homoseksualaca i istopolnih brakova koga nema, na koji lažno poziva Gordana Čomić? Na Glavnom odboru SNS?

Opoziciji su danas u Srbiji ugrožena ljudska i manjinska prava i dok ne dođe do društvenog dijaloga između vlasti i opozicije kojim će se rešiti ovaj problem – sve druge teme su besmislene. Homoseksualna zajednica u Srbiji ima predsednika Vlade. Šta je još potrebno da budu priznati i zadovoljni?

Da svi ministri u Vladi Srbije budu homoseksualci? Na kojim izborima je SNS kandidovala donošenje ovakvog zakona koji je protivan volji većine građana Srbije, pa i birača SNS? Zašto se SNS krije iza Gordane Čomić i ima ideju da sav odijum prema ovom zakonu prebaci na nju? E, to je baš „pederski”, u jednom prenesenom smislu ove reči, koju građani Srbije koriste kada imaju posla sa moralnim licemerjem. Ko sumnja u ove moje reči neka dođe sutra (u sredu), 24. februara u 11 časova u Prescentar UNS-a u Beogradu, na novu konferenciju na temu promene sistema pod nazivom:

„Lična svedočanstva o borbi za promenu sistema u Srbiji”, na kojoj će govoriti bivši fudbalski reprezentativac Ognjen Koroman, novinar Srđan Škoro, predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović, otpušteni pripadnik niške žandarmerije Zlatko Gigić i ja kao bivši narodni poslanik – da se uveri kako izgleda društveni dijalog i medijska cenzura u Srbiji danas.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu