7.6 C
Belgrade
utorak, 26 oktobra, 2021

UHAPŠENO 250 LJUDI: Obračun policije i zidara zbog korona diktature! POBUNA RADNIČKE KLASE!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Više hiljada demonstranata, okupilo se juče drugi dan zaredom na ulicama Melburna. Oni protestuju protiv restriktivnih mera koje su uvedene zbog korona virusa, čime im je direktno ugrožena egzistencija, kao i zbog prisilne vakcinacije.

Sinoćni protesti su eskalirali kada su policajci napalli demonstrante

Građani su nezadovoljni jer su vlasti donele odluku da se građevinska industrija zatvori na dve nedelje, zbog loših mera zaštite u vezi korona virusa tokom rada.

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da su 409 slučaja korona virusa povezana sa ljudima koji rade u građevinskoj industriji.

- Advertisement -

– Kao rezultat ovih podataka, timu za javno zdravlje nije preostalo ništa drugo nego da pritisne dugme za pauzu i nastavi da radi sa sektorom u naredne dve nedelje kako bi poboljšao usklađenost i usporio širenje virusa korona – rekao je ministar zdravlja.

Ova odluka razbesnela je radnike kojima je na ovaj način ugrožena egzistencija, a oni su svoje nezadovoljstvo rešili da iskažu protestujući na ulicama Melburna.

Na snimku koji kruži Tviterom vidi se kako policija počinje da beži automobilima, nakon što su besni demonstranti krenuli ka njima. Oni su pokušali brzo da okrenu službena vozila i pobegnu, međutim, revoltirani građani su ih sustigli.

- Advertisement -

Neki od njih počeli su kamenicama i flašama da gađaju automobile, dok su drugi otišli korak dalje i počeli rukama da udaraju vozila i lome retrovizore i vetrobranska stakla.

Policijska kola su se zatim zaustavila i naoružani policajci su krenuli na rulju koja je u tom momentu počela da beži.

Komandant policije Viktorije Mark Galiot rekao je novinarima danas da je uhapšeno 235 demonstranata uključujući 193 osobe koje će takođe biti kažnjene zbog kršenja mera javnog zdravlja.

Mnogi su u komentarima osudili nasilničko ponašanje građana, navodeći da ne opravdavaju ovakvo nasilje, kao i da ovo nije način da se stekne željena sloboda.

Policija je protiv civila koristila gumene metke i biber sprej.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti