OBORENA LISTA: Bez Saše Radulovića na izborima!

Obavezno pročitajte

Saše Radulovića nema na izborima

U toj stranci dodaju da ovakav, kako su ga nazvali, sramni odnos sudija prema Ustavu i građanima Srbije, ali i prema pravopisu srpskog jezika, ne predstavlja niti može predstavljati slobodno sudijsko uverenje.

Pokret Saše Radulovića Dosta je bilo saopštio je danas da je rešenjem Upravnog suda oborena njihova lista „Suverenisti“ zato što su u Sporazumu o osnivanju grupe građana koristili znake navoda da bi naziv liste, u skladu sa pravopisnim pravilima, odvojili od ostatka teksta.

- Advertisement -

„Iako Ustav kao ni zakon ne poznaju mogućnost da se izborna volja gradjana ukine zbog korišćenja interpunkcije prilikom označavanja liste, sudije Upravnog suda su demonstrirale ne samo to da ih ni Ustav ni zakon, a ni izborna volja gradjana ne interesuju, već i dalje od toga – da i oni sami imaju ozbiljan problem sa osnovnom pismenošću“, naveli su iz stranke Saše Radulovića.

Alt="Radulović"

Oni su upitali da li to onda znači po mišljenju sudija Upravnog suda, da kad dete pitate u koju školu ide, ono treba da odgovori sledeće: „U osnovnu školu otvoreni navodnici Branko Radičević zatvoreni navodnici“, a kad građane pitate koju izbornu listu podržavaju oni treba da odgovore: „Podržavam listu otvoreni navodnici Suverenisti zatvoreni navodnici“.“Kako smatramo da je jasno da čak ni pored opštepoznate činjenice plašljivog i u dobrom delu nestručnog pravosudja, ovo silovanje prava prevazilazi granice zamislivog i ne postoji ni teorijska mogućnost da se ovakvo rešenje donese bez konkretne i direktne namere da se izvršenjem krivičnog dela kršenja zakona od strane sudije kako bi se ‘Dosta je bilo’ sprečilo da učestvuje na gradskim izborima u Novom Sadu, jasno je šta je namera“, kaže se u saopštenju.

saše,
foto: Printscreen/Twitter/Branka Stamenkovic

U toj stranci dodaju da ovakav, kako su ga nazvali, sramni odnos sudija prema Ustavu i građanima Srbije, ali i prema pravopisu srpskog jezika, ne predstavlja niti može predstavljati slobodno sudijsko uverenje već je, kako kažu, u pitanju očigledna zloupotreba sudijske funkcije u političke svrhe.

„Iz svih ovih razloga, pozivamo nadležnog tužioca da protiv sudija koje su donele ovakvo rešenje inicira krivični postupak zbog osnovane sumnje da su izvršile krivično delo kršenje zakona od strane sudije, a Visoki savet sudstva da pokrene postupak razrešenja sudija zbog očigledne političke instruiranosti i grubog kršenja izborne volja gradjana“, naveli su iz pokreta Saše Radulovića.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin: Zapad potcenio ruske banke

Zapad je prilikom uvođenja sankcija potcenio ruske banke, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On se osvrnuo na izjavu direktora...

Još priča na sličnu temu