20.7 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

OBEZGLAVLJENA TELA NAVIJAČA: Uznemirujući video sadržaj u javnosti

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prikazao je grozne snimke žrtava koje su na najmonstruoznijji i najsuroviji način likvidirali pripadnici kriminalne grupe na čijem čelu su bili Veljko Belivuk i Marko Miljković. 

Ministar Vulin nije rekao o kome se tačo radi, osim da je u jednom slučaju navijač Crvene zvezde, a u drugom navijač „Partizana“. 

Pretpostavlja se da je na jednoj od užasnih fotografija telo Zdravka Radojevića, iz Koteža, inače navijača Crvene zvezde koji je došao u sukob sa klanom Veljka Belivuka. On je jedan od onih čija je sudbina bila nepoznata do hapšenja početkom februara. On je nestao prošle godine a prema dosadašnjim rezultatima istrage on je namamljen u jedan od objekata koje su Belivuk i Miljković koristili kao mučionicu i mesto za likvidacije.

Radojević je otet u Kotežu na prevaru. On je bio u prijateljskim odnosima sa Markom Miljkovićem, desnom rukom Veljka Belivuka. Ipak do sukoba e došlo kada su članovi Belivukove navijačke grupe Principi, prefarbali mural u Kotežu na kome je bio naslikan Aleksandar Radojević, brat ubijenog Zdravka, koji je ranije preminuo. Radojević, koga su navodno članovi Belivukove grupe već ranije reketirali, zamerio je to Miljkoviću i Belivuku, i to je bio povod za njegovu likvidaciju. Razlog je bio zapravo preuzimanje teritorije i ostvarenje prevlasti u ilegalnim poslovima.

sednica saveta za nacionalnu bezbednost
FOTO: KURIR
- Advertisement -

Na slikama se vide tela na kojima su vidljivi tragovi mučenja. 

Pretpostavlja se da je druga žrtva čije obezglavljeno telo su snimali osumnjičeni, pripadaju navijaču Partizana Goranu Veličkoviću, članom suparničke navijačke frakcije. On je otet u centru Beograda u Deligradskoj ulici, a i on je pe likvidacije bio mučen a potom na najsuroviji način ubijen. 

Veličković je bio član grupe Partizanovci, na čijem čelu je Miloš Radosavljević Kimi, sa kojim su Belivuk i Miljković odavno bili u sukobu. Ta fivalska navijačka grupa se i otvoreno sukobila sa Principima tokom velikog derbija, kada je došlo do nereda na tribinama u kojima sučak učestvali i navijači splitskog „Hajduka“. Taj pokušaj „udara“ na tribini je propao, ali se kobno završio po Veličkovića. 

- Advertisement -

Predsednik Srbije je izjavio da su članovi kriminalne grupe snimali i video materijal da bi te klipove slali suparničkim klanovima, ali i da bi se hvalili svojim zlodelima. 

Istražni organi su došli i do video snimaka, koji ovom prilikomnisu prikazani, na kojima je mučenje i sakaćenje žrtava, kao i njihovo obezglavljivanje

Fotografije obezglavljenih navijača kreću od 1:35, 35 minuta na video snimku.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti