16.8 C
Belgrade
nedelja, 28 novembra, 2021

NVO PLAĆENICI KUKAJU JER SU IM OTELI TRANSPARENTE: Ne sme biti nasilja nad našim aktivistima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Grupa za konceptualnu politiku upozorila je da nasilje nad mirovnim aktivistima i aktivistkinjama, „sprovedeno poslednjih dana u Beogradu“, ne sme biti tolerisano.

Iz te novosadske nevladine organizacije su naveli da se nasilje ne sme tolerisati, ukoliko se misli da je u Srbiji moguće uspostaviti mir i demokratske uslove života ljudi.

Istaknutno je i da to „podrazumeva slobodno političko delovanje i mišljenje“.

- Advertisement -

Ukazano je da je „otimanjem transparenta ‘Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici’ od aktivistkinja i aktivista organizacije Žene u crnom i njegovim spaljivanjem navijačkim bakljama demonstrirana sila“.

Ocenjeno je do to „krajnje sablasno“ podseća na nasilje koje je u ratovima ’90-tih (godina prošlog veka) vodilo, kako je navedeno „genocidu koji je počinjen u Srebrenici“.

Upozoreno je i na „ritualno“ spaljivanje transparenta na kojem su ispisane reči saosećanja i solidarnosti sa žrtvama u Srebrenici.

- Advertisement -

„Smatramo važnim da upozorimo javnost da je ovim delom ugrožen ne samo javni red i mir, već i da je jasno demonstriran njegov cilj, a to je zastrašivanje aktivista i gradjana koji su za mir i pomirenje na ovim prostorima i da ono dolazi od same državne vlasti“, piše u saopštenju.

U Grupi za konceprualnu politiku upozoravaju da je „u pitanju ista ona vlast koja je ’90-tih godina prošlog veka vodila ratove protiv civilnog stanovništva“.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti