33.8 C
Belgrade
utorak, 27 jula, 2021

SRBA BEZ: Istina o novoj vladi CG; Umesto Amfilohija pred Putina doveli Cecu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

O tome šta možemo da očekujemo od nove Vlade u Crnoj Gori, za „Srbin info“ govori dr Dejan Mirović:

– Na formiranje Vlade je uticala i smrt mitropolita Amfilohija, jer su se strasti smirile. Ona je kompromis, jer su kadrovi bliski SPC, gradjanskom pokretu Ura i koncernu „Vijesti“. Mislim da nije dobro što u Vladi nema pripadnika Demokratskog fronta i zato nisam siguran da će Vlada biti stabilna.

Ne može da se kaže da je ovo antisrpska vlada, ali Vlada u kojoj nema srpskih partija teško da može da bude stabilna. Važno je da ova Vlada ukine sporan zakon o SPC, očisti biračke spiskove i raspiše vanredne, poštene izbore.

- Advertisement -

DPS nema budućnost i da je ta partija već sada na nekih 20 odsto podrške. Imaćemo sledeće godine i popis, na kome će sigurno biti veći broj ljudi koji se izjašnjavaju kao Srbi.

Kada je reč o američkim izborima, ne verujem da će bitnije uticati na stanje u Crnoj Gori i Srbiji. Neće imati šanse da se DPS vrati na vlast, čak i ako pobedi Bajden. Ne treba ni u Srbiji žaliti za Trumpom, najviše zbog skandaloznog Vašingtonskog sporazuma. Bajden je naravno još gori, ali nema potrebe da žaliti za Trumpom. Često ovde kritikujemo Putina, ne bi bilo loše da tu kritiku usmerimo i na Trumpa.

Kada je reč o novom mitropolitu u CG, nema sumnje da je Joanikije voljen u narodu. Siguran sam da će izdržati i ozdraviti. Drago mi je što su Irinej i Joanikije govorili onako lepo o mitropolitu na sahrani, ali bolje da su dok je bio živ dozvolili mu da se u Hramu Svetog Save vidi sa Putinom, umesto što su u hram uveli pevačicu narodne muzike Cecu Ražnatović – rekao je Mirović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti